Entrada destacada

El temps de les cireres

En els propers dies trobareu en aquest blog unes quantes receptes amb cireres: en tenim tantes que no sabem com menjar-les! L'estimaré s...

dimarts, 11 d’octubre del 2011

Vichyssoise


Ingredients (4 persones)
  • 2 cebes mitjanes
  • 200 g de porros
  • 300 g de patates
  • 1 litre de brou
  • 250 g de crema de llet
  • 40 g de mantega
  • sal
  • 1 branca de julivert (optatiu)
Preparació

Posar una cassola al foc amb la mantega. Quan estigui desfeta posar-hi primer la ceba neta i tallada petita; als 2 o 3 minuts afegir els porros - només la part blanca-, tallats també menuts, i finalment la patata pelada i tallada a llesques fines. Coureuns 5 minuts remenant perquè no s'enganxi. Afegir-hi el brou, deixar que cogui mitja hora o quan la patata estigui tova. Treure del foc i deixar refredar una mica. Batre amb batedora elèctrica i passar pel colador xinès.
Afegir la crema de llet, rectificar de sal, remenar bé, posar-ho en un estri de vidre o porcellana i guardar-ho a la nevera ben tapat, perquè no agafi cap gust.
És millor fer-lo un dia abans de menjar.
Si és estiu, servir ben fred, en bols individuals, amb una mica de julivert per sobre. A mi personalment m'agrada més sense. També es pot servir calenta, sobretot a l'hivern. És igual de bona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada