Ingredients (4 persones)
- 2 cebes mitjanes
- 200 g de porros
- 300 g de patates
- 1 litre de brou
- 250 g de crema de llet
- 40 g de mantega
- sal
- 1 branca de julivert (optatiu)
Preparació
Posar una cassola al foc amb la mantega. Quan estigui desfeta posar-hi primer la ceba neta i tallada petita; als 2 o 3 minuts afegir els porros - només la part blanca-, tallats també menuts, i finalment la patata pelada i tallada a llesques fines. Coureuns 5 minuts remenant perquè no s'enganxi. Afegir-hi el brou, deixar que cogui mitja hora o quan la patata estigui tova. Treure del foc i deixar refredar una mica. Batre amb batedora elèctrica i passar pel colador xinès.
Afegir la crema de llet, rectificar de sal, remenar bé, posar-ho en un estri de vidre o porcellana i guardar-ho a la nevera ben tapat, perquè no agafi cap gust.
És millor fer-lo un dia abans de menjar.
Si és estiu, servir ben fred, en bols individuals, amb una mica de julivert per sobre. A mi personalment m'agrada més sense. També es pot servir calenta, sobretot a l'hivern. És igual de bona.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada