Entrada destacada

El temps de les cireres

En els propers dies trobareu en aquest blog unes quantes receptes amb cireres: en tenim tantes que no sabem com menjar-les! L'estimaré s...

diumenge, 8 de juliol del 2012

Albergínies farcides vegetarianes

 
Aquestes albergínies es van començar a cuinar a casa ja fa anys, i és un dels nostres plats de festa. La base del farcit és semblant a una samfaina, amb diverses variants segons les verdures de què disposem, i fa honor al nom original de la samfaina: symphōnĭia (simfonia), en aquest cas de colors i sabors..

Ingredients ( 4 persones )
  • 4 albergínies;
  • 1 ceba;
  • 1 pebrot;
  • 300 g de bolets (poden ser xampinyons );
  • 1 tomata;
  • formatge ratllat;
  • tres cullerades de crema de llet;
  • orenga , sal, oli.
Preparació
Escalivar les albergínies al forn untades d’oli. Fer-hi un tall per evitar que s’obrin. Quan siguin cuites, partir-les per la meitat i treure la carn amb cura perquè no es trenqui la pell.

En una paella sofregir la ceba, tallada petita, i deixar-la coure (“potxar”). Afegir el pebrot i la tomata, també tallada petita. Deixar-ho coure. Tot seguit posar-hi l’albergínia tallada en trossos petits i unes dos o tres cullerades de crema de llet.
 Amb aquest sofregit cal farcir les peles de les albergínies. Per sobre posar-hi una mica d’orenga i formatge. Es posa al forn fins que estiguin gratinades.
 
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada