Ingredients (4 persones)
Preparació
- 3/4 de kg de patates
- 1/2 kg pe carabassó
- 300 g de pastanaga
- 1 pebrot roig
- 60 g de mantega
- 3 cullerades de crema de llet
- sal
- beixamel
- 50 g de formatge ratllat
I si es vol, també es pot afegir un ou dur.
Per la beixamel
- 30 g de mantega
- 25 g de farina
- 250 g de llet
- Sal
Preparació
Coure les patates al forn durant una hora aproximadament, o quan al punxar-les amb una agulla aquesta entri amb facilitat. Treure-les del forn i deixar-les refredar una mica, embolicades amb un paper. A continuació es pelen i es xafen amb una forquilla fins que quedi una pasta ben fina, sense grumolls. Tot seguit s'hi afegeix la mantega a trossos, la crema de llet i una mica de sal. Es barreja tot molt bé i es posa sobre un drap fi i humit. Estendre aquesta pasta fins a formar un rectangle de 40x25 centímetres i d'un gruix de mig centímetre. Reservar tapada.
Mentre es couen les patates posar una cassola al foc amb aigua abundant (salada) i quan comenci a bullir s'hi posa primer el carabassó pelat i 5 minuts més tard la pastanaga. En total ha de coure 15 minuts.
El pebrot s'escaliva.
Una vegada cuites les verdures, es deixen refredar una mica i es tallen a llesques fines, al llarg, i a continuació es posen sobre sobre la làmina del puré de patata. Enrotllar-ho com un braç de gitano amb ajut del drap, i posar-lo en una safata que pugui anar al forn.
Fer la beixamel, posar-la damunt del braç de gitano, i finalment afegir formatge ratllat. Coure al forn uns 10 minuts i gratinar.
Servir calent acompanyat d'una amanida o de tomates de cirera al voltant.
Aquest braç es pot farcir amb altres verdures, sempre bullides, a gust del cuiner/era. També s'hi pot posar ou dur tallat a trossos. De totes maneres queda bo.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada