Entrada destacada

El temps de les cireres

En els propers dies trobareu en aquest blog unes quantes receptes amb cireres: en tenim tantes que no sabem com menjar-les! L'estimaré s...

diumenge, 2 d’octubre del 2011

Pastís de patata i verdures


Ingredients (4 persones)
  • 3/4 de kg de patates
  • 1/2 kg pe carabassó
  • 300 g de pastanaga
  • 1 pebrot roig
  • 60 g de mantega
  • 3 cullerades de crema de llet
  • sal
  • beixamel
  • 50 g de formatge ratllat
    I si es vol, també es pot afegir un ou dur.
Per la beixamel
  • 30 g de mantega
  • 25 g de farina
  • 250 g de llet
  • Sal
Aprofiteu que ara disposeu de gran varietat de verdures per a preparar cada dia algun plat on siguin l'ingredient principal, sense acompanyar les carns o peixos. I si disposeu de temps, aquest té tots els ingredients d'un plat complet: verdures, làctics i ou..I segur que als nens els agrada.

Preparació
Coure les patates al forn durant una hora aproximadament, o quan al punxar-les amb una agulla aquesta entri amb facilitat. Treure-les del forn i deixar-les refredar una mica, embolicades amb un paper. A continuació es pelen i es xafen amb una forquilla fins que quedi una pasta ben fina, sense grumolls. Tot seguit s'hi afegeix la mantega a trossos, la crema de llet i una mica de sal. Es barreja tot molt bé i es posa sobre un drap fi i humit. Estendre aquesta pasta fins a formar un rectangle de 40x25 centímetres i d'un gruix de mig centímetre. Reservar tapada.
Mentre es couen les patates posar una cassola al foc amb aigua abundant (salada) i quan comenci a bullir s'hi posa primer el carabassó pelat i 5 minuts més tard la pastanaga. En total ha de coure 15 minuts. 
El pebrot s'escaliva. 
Una vegada cuites les verdures, es deixen refredar una mica i es tallen a llesques fines, al llarg, i a continuació es posen sobre sobre la làmina del puré de patata. Enrotllar-ho com un braç de gitano amb ajut del drap, i posar-lo en una safata que pugui anar al forn.
Fer la beixamel, posar-la damunt del braç de gitano, i finalment afegir formatge ratllat. Coure al forn uns 10 minuts i gratinar.
Servir calent acompanyat d'una amanida o de tomates de cirera al voltant.

Aquest braç es pot farcir amb altres verdures, sempre bullides, a gust del cuiner/era. També s'hi pot posar ou dur tallat a trossos. De totes maneres queda bo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada