Ingredients ( per unes 50 unitats )
- 70 g de mantega
- 70 g de farina
- ½ l de llet
- uns 300 g de pollastre bullit (una cuixa o mig pit)
- sal
- 1 ou i farina de galeta per arrebossar
- oli per fregir
Preparació
Fer una beixamel:
Posar una paella al foc amb la mantega; quant estigui desfeta, afegir la farina i deixar-la coure un o dos minuts, sense parar de remenar amb una cullera de fusta. Tot seguit afegir la llet poc a poc, i continuar remenant fins que hagi bullit uns tres minuts. Retirar del foc i reservar.
Posar la carn del pollastre en la batedora elèctrica i triturar bé. A continuació barrejar el pollastre amb la beixamel i deixar refredar a la nevera tapat amb un paper film , procurant que aquest toqui la pasta i no quedi aire enmig, per a que no es faci crosta.
Posar una paella al foc amb la mantega; quant estigui desfeta, afegir la farina i deixar-la coure un o dos minuts, sense parar de remenar amb una cullera de fusta. Tot seguit afegir la llet poc a poc, i continuar remenant fins que hagi bullit uns tres minuts. Retirar del foc i reservar.
Posar la carn del pollastre en la batedora elèctrica i triturar bé. A continuació barrejar el pollastre amb la beixamel i deixar refredar a la nevera tapat amb un paper film , procurant que aquest toqui la pasta i no quedi aire enmig, per a que no es faci crosta.
En el moment de consumir és millor no descongelar-les. Es passen per l'ou batut i la farina de galeta, i ja es poden coure a la paella amb l'oli calent. També es poden coure acabades de fer, però queden millor després de congelar.
Aquestes croquetes es poden fer també de bacallà o de formatge. Només cal canviar el pollastre per un dels ingredients abans esmentats.
Si les volem fer de bacallà, cal dessalar-ne uns 200g i posar-lo a coure uns dos minuts en una paella amb una mica d'oli, i passar-lo per la batedora.
Si les volem de formatge, en lloc del pollastre posarem de 100 a 150 g de formatge ratllat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada