Entrada destacada

El temps de les cireres

En els propers dies trobareu en aquest blog unes quantes receptes amb cireres: en tenim tantes que no sabem com menjar-les! L'estimaré s...

dilluns, 4 d’abril del 2011

Croquetes de pollastre


Ingredients ( per unes 50 unitats )
  • 70 g de mantega
  • 70 g de farina
  • ½ l de llet
  • uns 300 g de pollastre bullit (una cuixa o mig pit)
  • sal
  • 1 ou i farina de galeta per arrebossar
  • oli per fregir
Preparació

Fer una beixamel:
Posar una paella al foc amb la mantega; quant estigui desfeta, afegir la farina i deixar-la coure un o dos minuts, sense parar de remenar amb una cullera de fusta. Tot seguit afegir la llet poc a poc, i continuar remenant fins que hagi bullit uns tres minuts. Retirar del foc i reservar.

       Posar la carn del pollastre en la batedora elèctrica i triturar bé. A continuació barrejar el pollastre amb la beixamel i deixar refredar a la nevera tapat amb un paper film , procurant que aquest toqui la pasta i no quedi aire enmig, per a que no es faci crosta.
Quan la pasta estigui freda es fan les croquetes d'una forma ovalada i de la mida d'una nou petita. S'enfarinen i es posen en una safata (amb paper de forn perquè no s'enganxin), una al costat de l'altra sense que es toquin, i ja es poden posar al congelador. Quan estiguin congelades es poden guardar en bosses o capses, ben tancades.

 En el moment de consumir és millor no descongelar-les. Es passen per l'ou batut i la farina de galeta, i ja es poden coure a la paella amb l'oli calent. També es poden coure acabades de fer, però queden millor després de congelar.
 

Aquestes croquetes es poden fer també de bacallà o de formatge. Només cal canviar el pollastre per un dels ingredients abans esmentats.
Si les volem fer de bacallà, cal dessalar-ne uns 200g i posar-lo a coure uns dos minuts en una paella amb una mica d'oli, i passar-lo per la batedora.
      Si les volem de formatge, en lloc del pollastre posarem de 100 a 150 g de formatge ratllat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada