Per als creps ( en surten uns 15)
- 250 g de farina
- 2 ous
- 1 got (250 g) meitat de crema de llet, meitat d'aigua.
- 1 cullerada d'oli
- sal
- oli per untar la paella
- 250 g de bacallà
- 2 cullerades de nata líquida
- aigua per bullir el bacallà
- beixamel
- formatge ratllat
Preparació dels creps
En un bol es posa la farina amb una miqueta de sal. Al centre s'hi posen els ous batuts i l'oli. Es remena amb una cullera de fusta fins que la massa no tingui grumolls i s' afegeix poc a poc la barreja de llet i aigua, remenant fins que quedi una massa fina. Si queden grumolls es pot passar la batedora elèctrica.
Es tapa el bol amb un drap i es deixa reposar una hora o més.
Al moment de fer els creps, si la massa és espessa ( ha de quedar com una natilla) s'hi pot afegir una mica de crema de llet.
En una paella petita (d'uns 14 cm de diàmetre) s'hi posen unes gotes d'oli ben repartit i es posa al foc. Quan l'oli està ben calent s'hi tira un cullerot de la massa i amb moviments de la paella es reparteix be fins que quedi com una truita molt fina. Es deixa coure un minut, es gira el crep amb dues forquilles i es deixa coure per l'altra banda. Continuar fent creps fins que s'acabi la pasta.
Per conservar-los - es ressequen molt aviat-, posar una cassola amb aigua molt calenta fóra del foc i a damunt un plat amb un paper de forn , on es van posant els creps un sobre l'altre, i separats cadascun amb un paper. Finalment es tapen com si fos un paquet. Així es guarden més temps, però és millor farcir-los en acabar de fer.
Preparació del farcit de bacallà
Dessalar el bacallà (es pot comprar ja dessalat) posat-lo en aigua durant 48 hores, a la nevera i canviant l'aigua 4 o 5 vegades.
Quan es vulguin fer posar una cassola al foc amb aigua abundant. Quan comenci a bullir, posar-hi el bacallà i deixar-lo un minut. Treure del foc i deixar escórrer.
Deixar refredar, posar una cullerada de bacallà en cada crep. Es pot doblegar en 4 parts (quedarà com un triangle) o be fent un canutillo ( com un caneló ).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada