Ingredients (4 persones)
- 4 calçots (1/2 kg nets)
- 250 g de gambes
- 2 cullerades de llet
- 1 cullerada de farina
- 1 ou
- salsa holandesa
- sal, oli
Preparació
Netejar els calçots, tallar-los a rodanxes fines i coure'ls a foc suau amb l'oli de fregir les gambes, fins que estiguin tous. Apartar les gambes senceres i els caps, que serviran per guarnir els plats, i afegir les gambes tallades, la farina i la llet. Coure una mica, posar-hi l'ou batut i continuar coent fins que l'ou qualli.
Repartir aquest preparat en 4 cassoles individuals que puguin anar al forn. Posar a sobre de cada cassola una gambe sencera i dos caps. Cobrir amb salsa holandesa i gratinar.
També es pot posar la salsa abans de posar la gamba i els caps. Gratinar i al moment de servir guarnir amb les gambes, els caps i uns granets de sal maldon.
Salsa holandesa
Ingredients
- 2 rovells d'ou
- 100 g de mantega
- 1 cullerada d'aigua freda
- sal
Preparació
Posar la mantega a trossos en un cassó, a bany maria, fins que es desfaci però que no agafi color.
Posar els rovells d'ou, l'aigua i la sal en un pot. Batre amb la batedora elèctrica, afegint a poc a poc la mantega desfeta. Quedarà com una maionesa clara.
La recepta original és del Xixo, del restaurant Malena de Gimenells.
La recepta original és del Xixo, del restaurant Malena de Gimenells.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada