Entrada destacada

El temps de les cireres

En els propers dies trobareu en aquest blog unes quantes receptes amb cireres: en tenim tantes que no sabem com menjar-les! L'estimaré s...

diumenge, 16 d’octubre del 2011

Calçots amb gambes


Ingredients (4 persones)
  • 4 calçots (1/2 kg nets)
  • 250 g de gambes
  • 2 cullerades de llet
  • 1 cullerada de farina
  • 1 ou
  • salsa holandesa
  • sal, oli
Preparació
Reservar 4 gambes; pelar la resta i guardar les cues i els caps. Posar oli en una paella i fregir-hi les cues de les gambes tallades a trossos petits, les gambes senceres i els caps. Coure durant uns 5 minuts i reservar.
Netejar els calçots, tallar-los a rodanxes fines i coure'ls a foc suau amb l'oli de fregir les gambes, fins que estiguin tous. Apartar les gambes senceres i els caps, que serviran per guarnir els plats, i afegir les gambes tallades, la farina i la llet.  Coure una mica, posar-hi l'ou batut i continuar coent fins que l'ou qualli. 
Repartir aquest preparat en 4 cassoles individuals que puguin anar al forn. Posar a sobre de cada cassola una gambe sencera i dos caps. Cobrir amb salsa holandesa i gratinar.
També es pot posar la salsa abans de posar la gamba i els caps. Gratinar i al moment de servir guarnir amb les gambes, els caps i uns granets de sal maldon.

Salsa holandesa
Ingredients
  • 2 rovells d'ou
  • 100 g de mantega
  • 1 cullerada d'aigua freda
  • sal
Preparació
Posar la mantega a trossos en un cassó, a bany maria, fins que es desfaci però que no agafi color. 
Posar els rovells d'ou, l'aigua i la sal en un pot. Batre amb la batedora elèctrica, afegint a poc a poc la mantega desfeta. Quedarà com una maionesa clara.

La recepta original és del Xixo, del restaurant Malena de Gimenells.


   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada