No ha durat ni una tarda: ens l'hem acabar per berenar, a la fresca del jardí.
Ingredients:
- Cireres;
- 4 o 5 cullerades de sucre;
- pasta de milfulles;
- una cullerada de rom;
- 30 g de mantega per untar el motlle.
Elaboració:
Preparar un caramel amb sucre i una mica d'aigua (molt poca); afegir les cireres senceres (o sense el pinyol, si es té un estri adequat per treure'ls), i caramel·litzar; a mitja cocció, afegir el rom i acabar de caramelitzar, sense que quedin massa cuites.
Retirar del foc i reservar.
Preescalfar el forn a 160º; mentre s'escalfa, preparar la pasta de milfulles o utilitzar-la de la que venen ja elaborada (en aquesta recepta ja en teníem de preparada). Nosaltres l'hem retallat en forma rectangular, perquè hem utilitzat un motlle de plum-cake.
Cobrir el motlle amb paper de forn i untar per dins amb la mantega. A continuació, posar les cireres de manera que cobreixin tot el fons, ben compactades, ja que quan es couen perden volum. Cobrir amb la pasta de milfulles, i punxar-la amb la punta d'un ganivet a intervals regulars, per tal que no es deformi en coure. Coure al forn fins que sigui daurat.
Per a desemmotllar cal fer-ho en calent; només cal estirar el paper de forn amb cura, i tot seguit capgirar la tarta, fent que la pasta quedi a sota, i vigilant que les cireres no quedin enganxades al paper.
Servir tèbia.
He fet tatins de pera, poma, plàtan, figa, pinya, mango... però de cireres no!!
ResponEliminaHa de quedar sensacional, idea apuntada. I com que tinc l'estri de treure el pinyol, je je je... ;)
Nosaltres n'havíem fet de poma i d'albercoc..el de mango deu ser molt bo, també.
ResponEliminaEl que t'he dit aquest matí: una pinta deliciosa
ResponElimina