Aquest tatin que hem fet avui ens ha quedat una mica massa cuit i els albercocs han perdut la forma, però ha quedat igual de bo. És senzill de fer i es menja en un moment.
- 8 o 10 albercocs;
- un grapat de cireres;
- Pasta de full, comprada a la botiga o feta a casa;
- 4 cullerades de sucre;
- una mica d'aigua.
En primer lloc preescalfem el forn a 180º; mentrestant, preparem un almívar amb el sucre i l'aigua, i quan sigui fet, l'estenem sobre una safata rodona que pugui anar al forn. Tallem els albercocs per la meitat i traiem els cors, i fem el mateix amb les cireres (amb cura de no trencar-les). De cada meitat d'albercoc en fem 3 o 4 talls, i els anem posant en cercle a la safata.
Quan tinguem un cercle, continuem amb un cercle de cireres, posant-les amb la pell cara avall; a continuació acabem amb un altre cercle d'albercocs.
Cobrim la fruita amb una làmina de pasta de full, prement els marges cap a dins, per tal que en donar-li la volta quedin cap a dalt. Coure al forn uns 15 minuts, i acabar de daurar la pasta de full amb el foc del forn superior, vigilant que no es cremi. Treure del forn i deixar temperar uns 4o 5 minuts, i abans que l'almívar s'assequi, donar la volta al pastís, amb cura que no es desmunti. Deixem temperar i ja es pot menjar.
Segur que és deliciosa!! I tan ben presentada.... uau!
ResponElimina