Entrada destacada

El temps de les cireres

En els propers dies trobareu en aquest blog unes quantes receptes amb cireres: en tenim tantes que no sabem com menjar-les! L'estimaré s...

divendres, 14 de juny del 2013

Cóc de brossat

http://cuinaalfoc.blogspot.com
Aquí teniu la recepta del cóc del brossat, fet amb una base de cóc de iogurt i brossat -altrament dit mató- per damunt, típic de les terres de l'Ebre; el vaig trobar en una revista que parlava del Delta, i prové de la pastisseria Conesa.

Ingredients per a 4 persones:
  • 200 g de mató o brossat;
  • 300 g de sucre;
  • 350 g de farina;
  • 120 g de iogurt;
  • 3 ous;
  • 120 ml d'oli d'oliva;
  • ratlladura de llimona;
  • una cullerada de llevat en pols;
Escalfar el forn fins a 150º; mentre escalfa, separar els rovells de les clares, i barrejar els rovells amb 250 g de sucre, l'oli d'oliva, el iogurt, la ratlladura de llimona, la farina i el llevat. Es pot mesclar a mà o amb una batedora o robot de cuina.
Apart, batre les clares fins a punt de neu i afegir poc a poc a la mescla, fins que quedin ben incorporades. Normalment s'hi posa més mató del que vaig posar jo ( no en tenia molt).

 

Untar un motlle amb mantega, i posar-hi la massa; afegir per damunt el mató ben desfet, i coure al forn uns 40 minuts. En treure del forn, ensucrar amb sucre en pols, i deixar refredar.


De fet, és com un cóc ràpid amb mató..bon profit.


1 comentari: