Ingredients (per a 4 racions)
- una làmina de pasta brisa;
- 4 pomes, golden o royal gala;
- un grapat de panses;
- 4 cullerades de sucre morè;
- 5 cullerades de rom;
- un polsim de gingebre en pols;
- canyella en pols;
- 30 g de mantega;
- una llimona.
Per a la crema:
- un rovell d'ou;
- 4 cullerades de sucre;
- 100 ml de llet;
- una branca de canyella;
- pell de llimona;
- una poma royal gala;
- un rajolí de rom.
En primer lloc posar les panses a macerar en una mica de rom. Al cap d'una estona, treure i deixar-les escórrer una mica.
Pelar les pomes i tallar-les a trossos mitjans (com a màxim 1,5 cm); mullar-les amb suc de llimona per evitar l'oxidació, i posar-les en una cassola a coure, amb el sucre, 4 cullerades de rom, el gingebre i la canyella en pols. Deixar coure a foc suau sense tapar. Quan el líquid comenci a espessir, retirar i deixar refredar.
Preescalfar el forn a 180º.
Deixar descongelar la pasta brisa; quan sigui a temperatura ambient, aplanar lleurerament amb un rodet, vigilant no es trenqui. Tallar 4 quadrats de pasta i guardar la que sobri per un altre plat.
Preparar una safata amb paper de forn, i posar-hi els quadrats de pasta; pinzellar-los amb mantega fosa, i al centre de cadascun posar-hi un parell de cullerades de poma i 3 o 4 panses. Enrotllar la pasta en forma de caneló. Afegir una mica de sucre morè a damunt i posar al forn uns 20-30 minuts, fins que estiguin daurats.
Per a fer la crema:
Coure a bany maria la llet amb 2 cullerades de sucre, el rovell d'ou, la canyella i una mica de pell de llimona, fins obtenir una crema líquida. Apartar.
Posar a coure dues cullerades de sucre amb la poma ratllada fina, i un rajolí de rom. Quan caramel·litzi, apartar mesclar la meitat amb la crema anterior. Deixar refredar en una salsera.
Per a presentar el plat, posar una mica de poma caramelitzada a sobre del pastís, i salsejar amb la crema tèbia.
Amb el rom, la canyella i el gingebre aquests pastissets han de tenir mil aromes. Deliciosos.
ResponEliminaoh, doncs molt bons!! El toc de crema hi queda molt bé ,en aquest tipus de pastes cruixents amb fruita. Vaja, a mi m'hi agrada molt! Bona proposta! Petons
ResponEliminaSi, la crema es una bona acompanyant..
EliminaSalutacions, i gràcies per passar pel bloc...