Aquestes lioneses amb nata son una de les postres més aconseguides de la nostra cuinera..només les fa en ocasions especials, però sempre li surten magnífiques. La base és la pasta "choux", que té un sabor neutre i serveix tan per farcir amb crema dolça, nata, com amb salats (per exemple, les de la recepta de profiterols amb ceps). El nom de lioneses prové dels profiterols lyonnaises, de la ciutat francesa de Lyon...
Posar l'aigua, la mantega i un polset de sal en una cassola al foc; quan la mantega estigui completament desfeta s'hi tira de cop la farina i es deixa coure durant 2 minuts sense deixar de remenar. Es treu del foc i s'hi posen els ous, d'un en un, remenant amb cullera de fusta fins que quedin ben incorporats. La massa ha de quedar lliscosa, no clara.
Untar una llauna amb oli.
Es posa la massa de les lioneses en una mànega amb cornet estrellat, i es van fent petits pics d'uns 2 cm sobre la llauna, separats uns dels altres.
Es posen al forn preescalfat a uns 200º, i es deixen coure fins que siguin rossos, sense obrir el forn. Es deixen refredar.
Untar una llauna amb oli.
Es posa la massa de les lioneses en una mànega amb cornet estrellat, i es van fent petits pics d'uns 2 cm sobre la llauna, separats uns dels altres.
Es posen al forn preescalfat a uns 200º, i es deixen coure fins que siguin rossos, sense obrir el forn. Es deixen refredar.
Quan siguin freds, tallar les parts de dalt de cada profiterol en forma de tapa, i reservar-les. Omplir els profiterols amb nata, amb l'ajut d'una mànega pastissera, fent que la nata sobresurti.
Finalment, tornar a posar les tapes als profiterols de manera que quedin una mica de costat, com un barret..
Es pot servir el plat amb xocolata líquida.
T´han quedat precioses, i tens raó son unes postres calòriques, però un dia es un dia... petons,
ResponElimina