Entrada destacada

El temps de les cireres

En els propers dies trobareu en aquest blog unes quantes receptes amb cireres: en tenim tantes que no sabem com menjar-les! L'estimaré s...

diumenge, 31 de maig del 2015

Crema de xocolata amb músic i gelats

  

Aquesta crema suau de xocolata que he trobat al web de Delicooks combina molt bé amb els gelats de cafè i mandarina que tenia guardats al congelador...He acabat les postres amb unes galetes de "músic" (d'avellana, ametlla, pistatxo, panses i aroma de moscatell), per a fer festa!

Ingredients:

Per a la crema:
  • 150 g de xocolata negra;
  • 120 g de nata muntada;
  • 120 ml de llet;
  • 2 rovells;
  • 50 g de sucre;
  • 1/2 full de gelatina hidratada;
  • vainilla i canyella.

Per les galetes de músic:
  • avellanes;
  • ametlles;
  • pistatxos;
  • panses;
  • 50 g de mantega;
  • 50 g de sucre;
  • 50 g de farina;
  • una mica de moscatell.
Gelats (un, o els dos):
  • Gelat de cafè;
  • Sorbet de mandarina;
     Preparació:

    Per a la crema de xocolata, barregem els rovells amb el sucre i els batem una mica; apart, escalfem la llet amb la nata, aromatitzant-es amb una branca de vainilla, i ho tirem sobre els rovells ensucrats. Posem en un cassó a bany maria, i ho coem uns minuts; quan sembla que comença a espessir, afegim la gelatina, prèviament hidratada en aigua tèbia, i mesclem bé. Finalment incorporem la xocolata ben trossejada i remenem fins que la crema sigui uniforme. Apartem del foc i deixem refredar uns moments. 
    Abans que comenci a quallar, repartim la crema al fons d'unes copes de gelat, i deixem a la nevera al menys una hora.

    Per a fer les galetes, triturem unes quantes avellanes, ametlles i pocs pistatxos (que siguin torrats) amb un morter, deixant que quedin alguns trossos més grans que altres. Tallem les panses a trossets fins i els afegim als fruits secs.
    Incorporem la mantega, mesclem, i a continuació la farina, repetint la mescla, i un rajolí de moscatell. Estenem la pasta obtinguda entre dos fulles d'anar al forn, i amb un corró l'estenem be en forma de làmina. A continuació, retallem les galetes amb un motlle, i les posem al forn, preescalfat a 160º, durant uns 15-20 minuts. Treiem del forn quan les galetes es vegin una mica torrades, i les deixem refredar.

    Presentació:

    En el moment de servir, treiem les copes de crema de xocolata de la nevera, i afegim una mica de galeta triturada, i a damunt hi posem una bola o canelle de gelat de cafè i una altra de sorbet de mandarina.
    Decorem amb una galeta de músic.



     

    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada