Entrada destacada

El temps de les cireres

En els propers dies trobareu en aquest blog unes quantes receptes amb cireres: en tenim tantes que no sabem com menjar-les! L'estimaré s...

dimecres, 2 d’abril del 2014

Crema de verdures i ou escalfat amb herbes aromàtiques

 
Avui hem menjat verdura per dinar, i n'havia sobrat una bona quantitat. Ja teníem previst de menjar-nos-la per sopar, amb una mica de cansalada, però hem vist que el timó i el romer del jardí estaven molt crescuts i aromàtics, per la qual cosa hem decidit afegir-les al sopar amb uns quants ingredients més, per a fer-ne un plat molt més bo i diferent del que mengem habitualment. Ha quedat tant bo que no ha durat a taula més que tres minuts!
Hem fet una mescla entre una sopa de timó ( sopa de farigola, pels barcelonins) i una crema de verdures..l'ou escalfat ha completat el plat.
Ingredients (per a 2 persones):
  • Verdures cuites (o al vapor): 3 patates, 2 pastanagues, 100 g de pèsols, 1 ceba, mongeta i bròquil;
  • 2 ous;
  • unes branques de timó i de romer;
  • encenalls de pernil d'aglà;
  • oli d'oliva;
  • vinagre suau;
  • sal.

Si no tens la verdura ja cuita anteriorment, cou-la en aigua amb un raig d'oli i sal o fes-la al vapor. Quan sigui cuita, afegeix una mica d'aigua escalfada i infusionada amb unes branques de timó i romer.  A continuació, batem amb una batedora per obtenir una consistència de crema i reservem uns moments.

Per a fer els ous escalfats o poché, posem aigua a bullir en un cassó, afegim una mica de sal i unes gotes de vinagre. Mentre s'escalfa, retallem dos rectangles de plàstic alimentari, tipus film, i els untem lleugerament amb oli per la part central d'una de les cares (per evitar que l'ou hi quedi enganxat), i el posem sobre un got o una tassa, cobrint l'interior. Tot seguit casquem un ou a dins i recollim el film, tanquem com si fos un farcellet i ho lliguem sense que quedi aire a dins. Repetim l'operació amb l'altre ou. 

Quan l'aigua ja bulli, posem els dos farcellets d'ou i els deixem escalfar 4 minuts; retirem i deixem refredar uns moments abans de treure el film, amb molta cura per evitar que es trenquin. Els ous escalfats han de quedar cuits per fora però crus per dins.
 
Presentació del plat:
Posem l'ou escalfat al centre d'un plat fondo, afegim la crema de verdures al voltant i acabem amb encenalls de pernil que haurem torrat lleugerament amb una mica d'oli. Decorem amb unes branquetes de timó i de romer. Servir calent.



2 comentaris:

  1. òndia, devia ser deliciosa, i amb farigola collida del jardí encara més! Jo sóc de la zona del Vallès i aquí encara no ha florit. Només ho ha fet el romaní. Veig que l'aprofitament d'aquesta crema ha estat un èxit! I molt bona pensada, afegir-hi l'ou poché. Petons!

    ResponElimina
  2. Quina crema més bona i quin plat més complet! I les fotos tenen una llum preciosa.

    ResponElimina