Ingredients:
- 4 o 5 fulls de pasta filo;
- 1 mango;
- gelat de mandarina;
- 1 llima;
- una cullerada de sucre;
- Xocolata negra per a la decoració.
Si volem preparar una mica de decoració de xocolata negra, en posem uns 75 g en un bol i la desfem al microones. Quan sigui líquida, l'apartem i abans que refredi , dibuixem unes llàgrimes de xocolata sobre un paper de forn o una safata de plàstic o metall. Ho posem al congelador per a que agafin consistència.
Preescalfem el forn a 150º.
Preescalfem el forn a 150º.
En segon lloc preparem les flors. Les farem amb pasta filo de la que es troba als supermercats. Normalment està refrigerada: en separem unes quantes fulles i les deixem temperar una mica, planes.
Per fer les flors, farem retalls en forma de fulla, a partir de les làmines de pasta filo. Les posem alternades en un vaset que pugui anar al forn; jo he utilitzat un vas de fer flams. Han de quedar una mica desplegades sobre el vas, de manera que les fulles de fóra estiguin corbades i les de més endins vagin quedant més verticals, formant una flor, i assegurant-no que a la base quedin enganxades unes amb les altres. Ensucrem una mica per sobre.
Les posem al form i vigilem mentre couen, fins que siguin daurades: només triga uns minuts.
Retirem i deixem refredar.
Uns minuts abans de servir, pelem el mango i amb un estri de treure boles en fem unes quantes i hi tirem una mica de suc de llima per a que no s'oxidin.
Posem les flors en un vaset decoratiu, i al centre hi col·loquem boles de gelat de mandarina (el meu és de Chelats Sarrate, boníssim) i les boletes de mango. Deixem també unes quantes boles de mango en un plat, i decorem amb uns fils de pell de llima, i la xocolata.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada