Entrada destacada

El temps de les cireres

En els propers dies trobareu en aquest blog unes quantes receptes amb cireres: en tenim tantes que no sabem com menjar-les! L'estimaré s...

dimarts, 2 de juny del 2015

Amanida agredolça

Aquesta amanida es una mescla de dolç i àcid de les fruites confitades en una vinagreta especiada, i amb un toc de mató per afegir una mica de proteïna al plat. Ens l'hem menjat amb un tres i no res.
I participo en el repte #Ponunaensalada en tu verano 2015

Ingredients:
  • una pera;
  • una taronja;
  • albercocs;
  • codonyat;
  • uns quants brots d'enciams; 
  • uns 50 g de mató;
  • vinagre agredolç;
  • sucre;
  • oli.

Preparació:
Confitem la pera tallada a làmines gruixudes, la taronja a talls, i els albercocs sencers en un almívar lleuger d'aigua, vinagre agredolç ( jo he utilitzat un d'especiat) i sucre. Deixem coure molt lleugerament els albercocs i la taronja els retirem, i acabem de confitar la pera. Traiem la pera de l'almívar i deixem escórrer.

Tallem el mató a daus, i el codonyat a làmines quadrangulars primerament i després per la meitat en diagonal, per a fer uns triangles allargats.
Muntem el plat posant els albercocs, els talls de pera i de taronja, els brots d'enciam i el codonyat en forma de muntanya, donant alçada. Acabem amb els daus de mató, i salsem tot amb una reducció de l'almívar que hem fet, i una mica d'oli d'oliva.





"Con esta ensalada participo en la campaña #Ponunaensalada en tu verano 2015 que organiza Sugg-r and some Salt con la colaboración de Claudia & Julia, Lafiore, Señoríos de Relleu, Un huerto en mi balcón y Vive la Fruta {del huerto a tu casa u oficina}.

I si voleu veure més amanides... 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada