Entrada destacada

El temps de les cireres

En els propers dies trobareu en aquest blog unes quantes receptes amb cireres: en tenim tantes que no sabem com menjar-les! L'estimaré s...

dijous, 24 d’abril del 2014

Mousse de xirimoia i iogurt

Fa temps que volia provar de fer alguna preparació dolça amb xirimoia, i avui que tenia temps he trobat una recepta que inclou aquesta fruita i iogurt en forma de mousse, i he decidit preparar-la per les postres del sopar. La recepta és tan fàcil que es prepara en un moment, però cal fer-ho amb temps perquè necessita un temps de refredament a la nevera abans de consumir.
La presentació l'he fet en forma de vasets:

Ingredients:
  • Un iogurt natural;
  • una xirimoia;
  • sucre en pols, a discreció;
  • 75 g de nata;
  • melmelada de poma i canyella;
  • suc de llimona.

Preparació:
En primer lloc tallem la xirimoia per la meitat i separem la pell i les llavors. Tirem per sobre una mica de suc de llimona per evitar l'oxidació. Posem la carn de la xirimoia en la batedora, amb una mica de sucre en pols i batem fins que quedi una crema més o menys homogènia. Incorporem el iogurt, i acabem de batre. Finalment afegim la nata, i la mesclem amb cura amb una cullera o espàtula, per tal que quedi esponjosa. Refredem una hora com a mínim a la nevera.




Per presentar, posem una mica de compota de poma i canyella en el fons d'una vasets, i afegim la mousse de xirimoia fins a completar el vas. Es pot decorar amb una mica de fruita fresca, o en el meu cas, amb un parell o tres de llavors de la xirimoia.


En menjar-la, cal retirar les llavors.

1 comentari:

  1. Ha de ser ben bona, aquesta combinació! Una vegada vaig fer gelat de xirimoia, prou bo. ha estat l'únic cop que he fet una preparació amb aquesta fruita, a part de menjar-la tal qual. Trobo que la combinació amb poma i canyella i ha de quedar molt bona!

    ResponElimina