Ingredients per a 4 vasets:
- 4 albercocs madurs
- 14 o 15 cireres
- mitja llimona
- 5 cullerades petites de sucre
- nata, opcional
En un caçó es posa el sucre amb una mica d'aigua, només per a que es dissolgui, i es posa al foc.
Es pelen, es tallen per la meitat i es treuen els pinyols dels albercocs; s'afegeixen al pot , es barregen al el sucre, s'afegeix el suc de la llimona per a que no s'oxidi, i es deixen caramel·litzar una mica; de seguida s'afegeixen al pot 10 cireres tallades per la meitat i sense pinyol, i es continua coent a foc lent per tal que no es cremi;
Quan comenci a desfer-se l'albercoc, afegir les 4 cireres restants senceres, amb pinyol, i es deixen coure per a que agafin el punt de caramel però sense trencar-les, i a continuació es treuen i es reserven.
Es continua la cocció remenant de tant en tant per aconseguir una melmelada, i finalment es treu del foc. Es deixa refredar.
Presentació:
Quins gotets més naturals, sencills i ràpids de fer. M´els guardo i els faré segur. petons i bon diumenge.
ResponElimina