Entrada destacada

El temps de les cireres

En els propers dies trobareu en aquest blog unes quantes receptes amb cireres: en tenim tantes que no sabem com menjar-les! L'estimaré s...

dilluns, 20 de juny del 2011

Vaset de melmelada d'albercoc i cireres

Ahir vaig collir un munt de cireres i albercocs i avui m'he inventat aquest vaset per a aprofitar tanta fruita.
Ingredients per a 4 vasets:
  • 4 albercocs madurs
  • 14 o 15 cireres
  • mitja llimona
  • 5 cullerades petites de sucre
  • nata, opcional
Preparació:

En un caçó es posa el sucre amb una mica d'aigua, només per a que es dissolgui, i es posa al foc.
     Es pelen, es tallen per la meitat i es treuen els pinyols dels albercocs; s'afegeixen al pot , es barregen al el sucre, s'afegeix el suc de la llimona per a que no s'oxidi, i es deixen caramel·litzar una mica; de seguida s'afegeixen al pot 10 cireres tallades per la meitat i sense pinyol, i es continua coent a foc lent per tal que no es cremi;
    Quan comenci a desfer-se l'albercoc, afegir les 4 cireres restants senceres, amb pinyol, i es deixen coure per a que agafin el punt de caramel però sense trencar-les, i a continuació es treuen i es reserven.
     Es continua la cocció remenant de tant en tant per aconseguir una melmelada, i finalment es treu del foc. Es deixa refredar.

Presentació:

En cada vaset es posa la meitat del volum de melmelada, una mica de nata i s'acaba amb una de les cireres que hem reservat i un tall d'albercoc fresc. Si no es vol posar nata, es pot optar per cireres i albercoc tallat a trocets, per exemple.

1 comentari:

  1. Quins gotets més naturals, sencills i ràpids de fer. M´els guardo i els faré segur. petons i bon diumenge.

    ResponElimina