Entrada destacada

El temps de les cireres

En els propers dies trobareu en aquest blog unes quantes receptes amb cireres: en tenim tantes que no sabem com menjar-les! L'estimaré s...

diumenge, 19 de juny del 2011

Cocotxes de bacallà al pil-pil

Les imatges d'aquest plat les tenia guardades des de l'hivern, però avui la mare ha escrit la recepta. Aquí la teniu..

Ingredients
  • 500 g de cocotxes de bacallà (fresques o salades)
  • 150 g d'oli d'oliva
  • 100 g d'aigua mineral sense gas
  • brou de peix
  • unes gotes de suc de llimona
  • un bitxo picant (optatiu)
  • 1 gra d'all
  • 1 branca julivert picat
  • un rajolí de vinagre
  • 1 branca de julivert
  • sal
  • una terrina de caviar roig (o succedani)
Preparació

Si les cocotxes són salades cal dessalar-les com si fos bacallà.

Posar al foc una cassola d'acer inoxidable amb les cocotxes i l'aigua. Quan comenci a bullir, treure la cassola del foc i deixar-les refredar en la mateixa aigua.
Tot seguit posar una altra cassola al foc amb l'oli. Quan estigui calent afegir els alls tallats a làmines i el bitxo (si es vol picant), i deixar-ho fins que els alls estiguin rossos. Retirar la cassola del foc.
Quan les cocotxes estiguin fredes treure-les de l'aigua i tornar-les a escalfar amb el brou de peix, el suc de llimona i el vinagre.
Tornar a posar al foc la cassola amb l'oli, els alls i el bitxo. Quan s'hagi escalfat posar-hi les cocotxes i el julivert picat. Coure uns 3 o 4 minuts, rectificar de sal, retirar les cocotxes i reservar-les.
A continuació batre l'oli i la gelatina que han deixat les cocotxes fins aconseguir una salsa espesa, com un pil-pil.
Finalment posar les cocotxes als plats, tirar per sobre el pil-pil, i per guarnir, posar una cullerada de caviar roig o succedani. Servir-les calentes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada