Ingredients
- 500 g de cocotxes de bacallà (fresques o salades)
- 150 g d'oli d'oliva
- 100 g d'aigua mineral sense gas
- brou de peix
- unes gotes de suc de llimona
- un bitxo picant (optatiu)
- 1 gra d'all
- 1 branca julivert picat
- un rajolí de vinagre
- 1 branca de julivert
- sal
- una terrina de caviar roig (o succedani)
Preparació
Si les cocotxes són salades cal dessalar-les com si fos bacallà.
Posar al foc una cassola d'acer inoxidable amb les cocotxes i l'aigua. Quan comenci a bullir, treure la cassola del foc i deixar-les refredar en la mateixa aigua.
Tot seguit posar una altra cassola al foc amb l'oli. Quan estigui calent afegir els alls tallats a làmines i el bitxo (si es vol picant), i deixar-ho fins que els alls estiguin rossos. Retirar la cassola del foc.
Quan les cocotxes estiguin fredes treure-les de l'aigua i tornar-les a escalfar amb el brou de peix, el suc de llimona i el vinagre.
Tornar a posar al foc la cassola amb l'oli, els alls i el bitxo. Quan s'hagi escalfat posar-hi les cocotxes i el julivert picat. Coure uns 3 o 4 minuts, rectificar de sal, retirar les cocotxes i reservar-les.
A continuació batre l'oli i la gelatina que han deixat les cocotxes fins aconseguir una salsa espesa, com un pil-pil.
Finalment posar les cocotxes als plats, tirar per sobre el pil-pil, i per guarnir, posar una cullerada de caviar roig o succedani. Servir-les calentes.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada