Entrada destacada

El temps de les cireres

En els propers dies trobareu en aquest blog unes quantes receptes amb cireres: en tenim tantes que no sabem com menjar-les! L'estimaré s...

dimarts, 14 de juny del 2011

Cassola de peix i marisc

Ingredients per a 4 persones:
  • 4 talls grossos de rap o de lluç, o 8 de petits
  • 250 g d'anelles de calamars
  • 8 llagostins
  • 8 escamarlans
  • 12 musclos o 200 g de cloïsses
  • 200 g de tomata
  • 1 ceba
  • 2 dents d'all
  • 2 branques de julivert
  • oli, sal
Preparació
Es netegen els musclos o les cloïsses rebutjant els que estiguin passats. Es posen en una paella al foc perquè s'obrin, i a mesura que es van obrint es treuen del foc i es retira la closca buida en el cas dels musclos. Reservar-los.
Es posa al foc una paella amb oli  i es fregeix el rap enfarinat. Reservar.
Els calamars es couen en una cassola amb una mica d'oli i a foc lent i tapats durant uns 5 minuts. Reservar.

En una cassola de fang o en una paella, es cou a foc lent la ceba tallada menuda, amb un bon raig d'oli. Quan estigui transparent s'hi afegeixen els alls i el julivert picats, i tot seguit la tomata pelada i passada per un colador de malla grossa. 
Finalment, sense deixar que cogui el sofregit, s'hi posen les cloïsses o els musclos, el rap, els calamars que havíem reservat, els escamarlans i els llagostins en cru. Es deixa coure amb la cassola tapada i a foc suau uns 20 minuts removent de tan en tan perquè no s'enganxi.



Servir ben calent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada