A partir d'avui trobareu un nou espai en aquest web, dedicat a la cuina de l'edat mitjana. Recuperarem alguns plats típics de la zona mediterrània en temps medievals, per tal de provar les menges oblidades, i recordar altres que han perdurat fins als nostres dies.. Les imatges són dels plats que anirem elaborant.
Començarem amb una recepta senzilla, la crema amb vi de moscat, o vi de moscatell. Encara se'n fan algunes varietats d'aquest plat, en molt indrets de la mediterrània, però m'ha agradat molt; és fàcil de fer, i molt bona.
Les receptes provenen d'alguns llibres dedicats a la cuina medieval, en aquest cas de Cuina medieval catalana, de Eliana Thibaut i Comalada, editat per Cossetània Ed.
Ingredients per a fer crema de vi de moscat
- 6 ous
- 1 cullerada de farina d'arròs
- 150 g de sucre fi
- 2 dl de moscat, o moscatell..
- Canyella en pols i en rama, optativament.
Treballeu els rovells d'ou dins una cassola, juntament amb el sucre, la farina d'arròs i el moscat, fins que la mescla es torni blanca.
Seguidament cal posar-ho sobre el foc, mol suau, i remenar contínuament fins que la mescla espessi, vigilant que no bulli. Si es fa a bany maria s'evita que bulli i que s'enganxi a la cassola.
Fóra del foc, afegir les clares d'ou muntades a punt de neu. Remenar fins que la crema faci escuma, i col.locar en un recipient de ceràmica, per a donar-li el "sabor" medieval...
Aquesta és la recepta del llibre..cal donar les gràcies a la seva autora per recuperar aquesta cuina.
Jo li he volgut afegir canyella en pols i una branqueta, per acabar de presentar-ho, i també perquè en la cuina medieval, la canyella era una de les espècies més apreciades i utilitzades...
En els propers dies ja aniré completant aquest espai amb informació sobre les menges en temps medievals, les formes de cocció, i altres curiositats.
Con el vino moscatel, esta crema estará divina.
ResponEliminaUn saludo.