Entrada destacada

El temps de les cireres

En els propers dies trobareu en aquest blog unes quantes receptes amb cireres: en tenim tantes que no sabem com menjar-les! L'estimaré s...

dimecres, 15 de febrer del 2012

Nou espai: cuina medieval, amb crema de vi de moscat



A partir d'avui trobareu un nou espai en aquest web, dedicat a la cuina de l'edat mitjana. Recuperarem alguns plats típics de la zona mediterrània en temps medievals, per tal de provar les menges oblidades, i recordar altres que han perdurat fins als nostres dies.. Les imatges són dels plats que anirem elaborant.

Començarem amb una recepta senzilla, la crema amb vi de moscat, o vi de moscatell. Encara se'n fan algunes varietats d'aquest plat, en molt indrets de la mediterrània, però m'ha agradat molt; és fàcil de fer, i molt bona.
Les receptes provenen d'alguns llibres dedicats a la cuina medieval, en aquest cas de Cuina medieval catalana, de Eliana Thibaut i Comalada, editat per Cossetània Ed.

Ingredients per a fer crema de vi de moscat
per a 4 persones:
  • 6 ous
  • 1 cullerada de farina d'arròs
  • 150 g de sucre fi
  • 2 dl de moscat, o moscatell..
  • Canyella en pols i en rama, optativament.
Preparació:

Treballeu els rovells d'ou dins una cassola, juntament amb el sucre, la farina d'arròs i el moscat, fins que la mescla es torni blanca.
Seguidament cal posar-ho sobre el foc, mol suau, i remenar contínuament fins que la mescla espessi, vigilant que no bulli. Si es fa a bany maria s'evita que bulli i que s'enganxi a la cassola.
Fóra del foc, afegir les clares d'ou muntades a punt de neu. Remenar fins que la crema faci escuma, i col.locar en un recipient de ceràmica, per a donar-li el "sabor" medieval... 

Aquesta és la recepta del llibre..cal donar les gràcies a la seva autora per recuperar aquesta cuina.

Jo li he volgut afegir canyella en pols i una branqueta, per acabar de presentar-ho, i també perquè en la cuina medieval, la canyella era una de les espècies més apreciades i utilitzades...

En els propers dies ja aniré completant aquest espai amb informació sobre les menges en temps medievals, les formes de cocció, i altres curiositats.

1 comentari: