Entrada destacada

El temps de les cireres

En els propers dies trobareu en aquest blog unes quantes receptes amb cireres: en tenim tantes que no sabem com menjar-les! L'estimaré s...

dilluns, 13 de febrer del 2012

Vasets d'escuma de maduixa i de pinya

 

Aquests vasets d'escuma de fruites són fàcils de fer i molt adequats per a combatre els virus hivernals..

Ingredients:
  • Maduixes;
  • pinya;
  • gelat de pinya;
  • 1 clara i mitja d'ou;
  • sucre;
  • opcional: 30 g de nata.
Elaboració:

Batre una clara d'ou a punt de neu, afegint prèviament una cullerada o dues de sucre, segons es vulgui més o menys dolç.
Quan estigui muntada, separar-ne un parell de cullerades en un bol i reservar. La resta, dividir-la en dues meitats. A una d'elles, afegir poc a poc un coulis de maduixa preparat prèviament ( bullint unes quantes maduixes amb una mica d’aigua i sucre a gust, passar-les per la batedora i colant). En el nostre cas, aprofitem el coulis que ens va sobrar de la recepta de la llàgrima de xocolata i torró de xixona d'ahir. Barrejar fins obtenir l'escuma de maduixa i reservar.

Per fer l'escuma de pinya, es poden triturar amb la batedora uns trossets de pinya fresca fins obtenir una polpa fina, o utilitzar una mica de gelat de pinya. Cal barrejar el gelat o la polpa de pinya amb l'altra meitat de la clara muntada, poc a poc, i fins que quedi ben agregat, i obtinguem l'escuma de pinya. Jo he utilitzat el gelat de pinya de "Chelats Sarrate", empresa d'Alcampell, a la Franja d'Aragó, que són boníssims, sense additius, i que podeu trobar en diversos supermercats. Reservar.

Presentació:
En primer lloc, tallar unes quantes maduixes en 4 parts, i un tall de pinya en quadradets i triangles. Mullar amb una mica de suc de llimona per a que no ennegreixin. 

En uns vasets, posar trossos de maduixa al fons; afegir una mica d'escuma de maduixa fins cobrir; cobrir amb una cullerada de nata o clara punt de neu per a aconseguir un contrast de color, i acabar amb tres trossets de maduixa, de manera que quedin sobresortint.


En uns altres vasets, posar els quadrats de pinya al fons, cobrir amb l'escuma de pinya, i acabar amb els triangles de la pinya fresca.









1 comentari:

  1. Aquesta recepta me l'anoto!
    amb la calor que fa aquest dies no hi res que vingui més de gust.

    La presentació és molt vistosa.

    Gràcies per compartir la recepta.

    Una salutació,

    www.unestapes.blogspot.com

    ResponElimina