Aquestes postres de diumenge, basades en el bescuit del web de Babette, un dels meus preferits, son per fer i menjar: amb aquesta calor, el gelat i la xocolata es desfan en un moment!: cal guardar-les en la nevera si no volem quedar-nos sense gelat....
Ingredients:
- 150 g de xocolata al 80%;
- 20 g de farina;
- 10 g de cacau amarg;
- 2 ous sencers i un rovell;
- 90 g de sucre;
- 7 g de llevat Royal o semblant;
- 50 g de mantega;
- un rajolí de conyac;
- gelat de cafè de Chelats Sarrate, els meus preferits.
Barregem la farina, el llevat i el cacau amarg i ho tamissem. Reservem.
Posem la xocolata en un bol i la posem al microones, a baixa intensitat durant un parell de minuts, per tal que es desfaci. Vigilar no es cremi. Apartem i deixem temperar uns minuts.
Preescalfem el forn a 180º.
Mentrestant, batem els ous i el sucre en un bol, fins que blanquegi la mescla. Tot seguit afegim la xocolata desfeta, poc a poc, i un rajolí de conyac o rom, barrejant amb una espàtula i amb cura que no baixi molt la mescla.
A continuació hi tirem poc a poc la farina amb el llevat i el cacau, amb cura.
Preparem una safata amb paper de forn; posem 5 anells de metall, sucats per dins amb mantega i espolvorejats amb cacau en pols.
Posem la mescla dins els anells, només fins la meitat, ja que en coure puja bastant. Coem a 180º durant uns 15 minuts. Treure quan sigui cuit, i deixar refredar.
Si es vol, preparem una decoració de xocolata, creuant línies de xocolata desfeta al microones, i posant-ho al congelador per a que agafi consitència. Es pot tallar en forma de cercle amb un anell de metall.
Presentació:
Cal fer-la un moment abans de servir. Tallem el bescuit en dos. Posem una mica de gelat de cafè a damunt del primer tall de bescuit, una mica desfet. cobrim amb la part superior del bescuit. Posem una quenelle o una bola de gelat de cafè a damunt, i acabem amb la decoració de xocolata.
Menjar de seguida.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada