Entrada destacada

El temps de les cireres

En els propers dies trobareu en aquest blog unes quantes receptes amb cireres: en tenim tantes que no sabem com menjar-les! L'estimaré s...

diumenge, 11 de gener del 2015

Crema de carxofa mar i muntanya

Avui hem preparat per dinar una crema suau de verdures procedents de Cistells al punt BIO, de l'hort del Nadal, que és de fàcil digestió per a compensar els excessos nadalencs, acompanyada amb pernil i gambes: mar i muntanya...

Ingredients:
  • 5 carxofes;
  • 1 broculi;
  • 2 porros;
  • 1 ceba;
  • 1 vas de sidra o vi blanc;
  • 1,5 l d'aigua o brou vegetal;
  • oli d'oliva;
  • 5 cullerades de crema de llet;
  • uns daus i unes làmines de pernil, per decorar;
  • sal i pebre;
  • 4 gambes;
  • 5 o 6 avellanes.
Elaboració:


Preparar un sofregit amb la part blanca dels porros i la ceba, tallats a làmines fines i oli. Salar lleugerament. Quan comenci a ser daurat, afegir el bròculi tallat a làmines. Pelar 4 carxofes eliminant les fulles més dures, tallar a làmines i incorporar al sofregit, juntament amb la sidra o vi blanc; ho deixem coure uns 5 o 6 minuts més, afegim el brou de verdures o l'aigua; rectifiquem de sal, i deixem agafar el bull a foc alt; després ho deixem a foc mitjà durant 25-30 minuts, fins que la carxofa estigui cuita.

Mentre cou la verdura, preparem l'acabat del plat: 

- fem un oli d'avellanes, triturant-ne 5 o 6 en un morter i afegint l'oli d'oliva. Reservem.
- Passem els daus de pernil durant uns segons per la paella, i deixem escórrer en un paper absorbent.  Fem el mateix amb les làmines de pernil, que quedaran una mica cargolats.
- Tallem la carxofa restant a làmines fines; les fregim amb oli d'oliva abundant ben calent; quan tinguin una textura cruixent, treiem de l'oli i deixem també sobre paper absorbent. Reservem

Quan la verdura sigui cuita, treure-la del foc i triturar amb la batedora fins que obtinguem una crema ben fina. A continuació passar per colador xinès per eliminar els pèls de la carxofa: ens quedarà una crema molt suau. La posem de nou al foc, afegint la crema de llet i salpebrem. Deixem uns minuts més, remenant amb delicadesa. 

Per acabar, coem les gambes en la mateixa paella on hem cuit el pernil, volta i volta, i apartem.

Presentació:
En un bol o plat fondo posem la crema; posem al mig els daus de pernil i les virutes de carxofa, una gamba i acabem amb unes gotes de l'oli d'avellana.
Servir calent.



 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada