Entrada destacada

El temps de les cireres

En els propers dies trobareu en aquest blog unes quantes receptes amb cireres: en tenim tantes que no sabem com menjar-les! L'estimaré s...

diumenge, 4 de gener del 2015

Batut de fruites amb llet de civada

 
Des de fa temps que a casa no bevem llet de vaca per esmorzar, ja que com gran part dels adults, no la digerim prou be, i l'hem substituïda per altres productes, com el iogurt o les llets vegetals. 
Últimament ens hem acostumat a la "llet de civada" i per això els diumenges, quan tenim una bona estona per esmorzar, ens preparem un batut amb fruites i civada, i el completem amb unes torradetes de cereals i panses, perfectes per combinar amb melmelada o formatges tous..Bon començament de dia!

La llet de civada és una beguda obtinguda a partir de civada integral, aigua, oli de gira-sol i sal marina. Complementa molt be amb els cereals de l’esmorzar, i és una alternativa per a qui no pot o no vol prendre llet de vaca, o per als que tampoc digereixen be la llet de soia.

Com tots els cereals, la civada és rica en glúcids (sucres) complexos, que s’absorbeixen lentament i s'alliberen de forma progressiva,per la qual cosa ajuden a mantenir el nivell de sucre en sang constant. 
Conté molts minerals com el sodi, potassi, calci, fòsfor , magnesi, ferro, coure, zinc i oligoelements. També conté àcids grassos  i aminoàcids essencials.
És una beguda indicada per a persones estressades, que pateixen insomni i alteracions digestives d’origen nerviós gràcies l’aportació de vitamines del complex B i E, entre altres, i combat eficaçment la retenció de líquids. També destaca per l'aportació de fibra, essencial per al bon funcionament intestinal.

Així doncs, la civada destaca pel seu contingut en proteïnes amb un alt nombre d’aminoàcids, lípids o greixos vegetals, sucres, vitamines, minerals i oligoelements, i és fàcil de digerir.

Per al batut de civada i fruites:

Ingredients:
  • llet de civada (avena, en castellà)
  • raim
  • poma
  • magrana
  • taronja
  • unes gotes de suc de llimona
Tallar a trossos la poma i tirar-hi unes gotes de suc de llimona per evitar l'oxidació. Pelar la taronja i tallar-la, afegir uns quants grans de raïm ( sense les llavors) i els grans de la magrana. Posar totes les fruites en la liquadora o en el recipient de la batedora, i triturar-ho; a continuació colar-ho i afegir la llet de civada, mesclant-ho bé.
Beure de seguida.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada