Entrada destacada

El temps de les cireres

En els propers dies trobareu en aquest blog unes quantes receptes amb cireres: en tenim tantes que no sabem com menjar-les! L'estimaré s...

dijous, 5 de febrer del 2015

Bescuit de taronja

 

Aquest bescuit és tant senzill de fer com el típic cóc ràpid, però surt molt més gustós, amb l'aroma de la taronja. Perfecte per a un berenar acompanyat d'un bon llibre.

Ingredients:
  • 3 taronges;
  • 3 ous;
  • 200 g de farina;
  • 290 g de sucre;
  • 60 ml d'oli d'oliva;
  • llevat en pols;
  • la pell d'una llima, per a la decoració.
Preparació:
Preescalfar el forn a 180ºC; En un recipient fondo o un bol, mesclar els ous, 200 g de sucre (la resta el reservem), el suc de dues taronges i l'oli d'oliva; quan sigui uniforme, afegim la farina i el llevat i continuem batent amb un robot o una batedora a baixa velocitat, fins a obtenir una mescla homogènia.
Abocar la mescla en un motlle tipus "bundt". A continuació tallem l'altra taronja a talls petits i els afegim a la mescla, enfonsant-los lleugerament. Coure al forn a  180º fins que estigui cuit.

Mentre cou el bescuit, tallem unes làmines fines de pell de taronja i llima ( o llimona, si no en teniu), i les caramel·litzemen un pot amb una mica d'aigua i la resta del sucre que ens quedava.

Quan el bescuit sigui fred, decorem amb les pells caramel·litzades de la taronja i la llima, alternativament, i en servir, afegir una mica del caramel que ens ha quedat de coure les pells de la taronja.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada