Entrada destacada

El temps de les cireres

En els propers dies trobareu en aquest blog unes quantes receptes amb cireres: en tenim tantes que no sabem com menjar-les! L'estimaré s...

dimarts, 3 de juny del 2014

El nostre primer pa de casa...amb confitura de nispros i pomelo

 
Ahir, un company de feina ens va portar un munt de nispros -gràcies, Edu!- i avui he decidit aprofitar els que estaven més madurs per fer una confitura i menjar-nos-la amb el nostre primer pa fet a casa. 
Just en començar a fer la confitura han aparegut el tiets de Benavent. Aprofitant el benentès de la visita, mentre xerraven he preparat també una confitura amb rodanxes d'un pomelo que voltava per la nevera feia dies, i al cap d'una estoneta, les confitures i el pa s'han convertit en el berenar per tots plegats. I ha estat un èxit! 
Qui m'havia de dir que el primer pa tindria tants comensals....

Ingredients per a les confitures:
  • nispros
  • 1 pomelo
  • sucre
  • suc de llimona
Es talla el pomelo (amb pell inclosa) a rodanxes i es posa a coure amb el sucre, en quantitats aproximades de 60% de pomel i 40% de sucre, fins que la pell del pomelo es vagi transparentant. Deixen refredar.

Per la confitura de nispros:
pelem els nispros i els mullem amb suc de llimona per a evitar l'oxidació. En tallem uns quants a talls petits, traient la part blanca dels cors i les llavors; altres nispros els tallem per la meitat, amb cura de no trencar-los, i en traiem també cor i llavors. 
Posem els talls petits en un pot amb sucre i els deixem confitar una estona; quan comencin a desfer-se, afegim les meitats, i ho acabem de coure, sense remenar i tenint cura que aquestes meitats no es desfacin. Així aconseguim una confitura "mixta", amb trossos grans i la resta de textura fina. 
Aquesta confitura de nispros és realment deliciosa...








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada