Entrada destacada

El temps de les cireres

En els propers dies trobareu en aquest blog unes quantes receptes amb cireres: en tenim tantes que no sabem com menjar-les! L'estimaré s...

diumenge, 29 de juny del 2014

Copa de gelat de torró i de gerds

Avui la mare ha preparat un arròs de llamàntol per dinar, i hem decidit acompanyar-lo d'unes postres fresques per celebrar que ja som a l'estiu. Amb els gerds i una mica de mató hem preparat un gelat suau i lleugerament àcid que acompanya molt bé l'escuma gelada de torró.

Ingredients:
Pel gelat de torró:
  • 300 ml de nata muntada;
  • restes de torró de xixona de les festes de Nadal;
  • una mica de llet per desfer el torró;
  • 50 g de sucre;

    Pel gelat de gerds:
    • 300 g de gerds;
    • 80 g de sucre;
    • 50 ml d'aigua;
    • 250 g de mató.
    Preparació del gelat de torró:

    Si la nata ja és dolça, no cal afegir sucre; si utilitzem nata líquida per muntar, afegirem el sucre indicat, abans de muntar-la. Desfem el torró amb les mans i el posem en un vas amb la llet; remenem fins que quedi ben dissolt, i l'afegim a la nata muntada; barregem la mescla per tal d'obtenir una escuma homogènia; deixem en el congelador durant unes 3 hores si no tenim geladora; de tant en tant cal barrejar la crema per tal de desfer els cristalls de gel i aconseguir que el gelat quedi cremós.

    Preparació del gelat de gerds:

    Fem un almívar amb el sucre i l'aigua, remenant fins que el sucre es dissolgui. Apartem del foc i el deixem refredar.
    L'altra banda, separar uns quants gerds per la decoració, i triturar-ne la resta -uns 250 g-, fins a fer-ne un puré. Ho passem per un colador xinès per a eliminar les llavors, i hi incorporem l'almívar. Deixem a la nevera per a que refredi una mica. Quan sigui fred, i afegim el mató i batem fins a obtenir una crema uniforme. Ara ja en podem fer un gelat, be amb una geladora o fent-ho a mà, posant-lo al congelador unes 4 hores, batent de tan en tant. En la última barreja podem incorporar uns gerds trencats amb els dits, per tal d'obtenir un gelat amb dues textures.

    Per presentar els gelats, ho podem fer amb una cullera de fer boles. Nosaltres hem posat el gelat de torró al fons d'una copa i hem afegit unes boles de gelat de gerds a sobre; cal acabar-ho amb uns gerds frescos que donen el punt de contrast als gelats.







    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada