Ingredients:
Per a fer la pera caramel.litzada:
- 1 pera ecològica de Lleida, de bon tamany, de CistellsalpuntBIO;
- 125 g de sucre;
- 50 ml de rom;
- 100 ml de vi negre;
- suc de llimona;
- 3 ous;
- 400 ml de suc de taronja;
- un rajolí de rom
- una culleradeta de midó;
- 10 g de mantega;
- 60 g de sucre;
- i reserveu una rodanxa de taronja per decorar.
En primer lloc deixem la mantega fóra de la nevera per tal que agafi consistència tova.
A continuació preparem la crema de taronja: en un bol posem els ous i el sucre, i ho batem bé; afegim el midó, la mantega a trossets petits, el rom, i mesclem; afegim tot seguit el suc de taronja, i acabem de barrejar.
Coem la mescla a bany maria, remenant constantment per evitar que es formin grumolls, fins que agafi consistència d'una crema lleugera. La posem en platets per servir, fins a no més d'un cm d'alçada ( jo els he posat en unes safates allargades de ceràmica), i deixem refredar.
Tallem la meitat de la pera a daus regulars, i de l'altra meitat en traiem boletes amb un estri de fer boles. Hi tirem a sobre suc de llimona, per a que no ennegreixin.
Posem el sucre, el rom i el vi en un cassó i ho escalfem fins que el sucre s'hagi dissolt; afegim llavors els daus i les boles de pera, i les deixem caramel.litzar. Quan siguin cuites, però no molt toves, les apartem del foc i les deixem refredar; les traiem del pot i deixem que s'assequin una mica, abans de muntar el plat.
Presentació:
Posem uns quants daus de pera sobre la crema de taronja, alineats; damunt, i alternat, col.loquem una bola de pera, un tall de taronja fresca, un altra bola de pera, taronja,...
També el pot posar la crema en una copa i deixar caure la poma enmig, decorarem amb una rodanxa de taronja.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada