Entrada destacada

El temps de les cireres

En els propers dies trobareu en aquest blog unes quantes receptes amb cireres: en tenim tantes que no sabem com menjar-les! L'estimaré s...

dijous, 26 de desembre del 2013

Postres de Nadal

Aquest nadal, la mare ha fet un menú tradicional: aperitius, brou de Nadal, llamàntols i per postres, copes de crema de torró, inspirat en una recepta del programa de Cuines de TV3, que trobareu tot seguit. Us desitgem a tots bones festes.



Ingredients (4 persones)
  • 200 g de torró de xixona;
  • 250 g de nata;
  • rom o un altre licor semblant;
  • 4 neules;
  • 80 g de sucre;
  • pols d'or comestible, per a decorar
Elaboració:
Preparar un caramel amb el sucre, i afegir amb cura de no cremar-se, les neules trencades a trossets. Treure del foc i estendre sobre un paper d'anar al forn. Deixar refredar. Quan sigui fred, ho trenquem a trossets petits amb una ma de morter i reservem.

Ara preparar la crema de torró: posem el torró de xixona en un bol, el trenquen a trossets petits amb una forquilla, i ho acabem de fer petit amb els dits. A continuació afegim un raig de rom, no massa, i mesclem amb una cullera. Afegim la nata i remenem amb cura fins que surti una crema esponjosa i homogènia.

Presentació:
Repartim la crema al fons d'unes copes petites ( si en feu massa no ho podreu acabar ); damunt afegim uns trossets de les neules caramelitzades, una mica més de crema de xixona i acabem amb caramel de neula i pols d'or.


1 comentari: