Aquest nadal, la mare ha fet un menú tradicional: aperitius, brou de Nadal, llamàntols i per postres, copes de crema de torró, inspirat en una recepta del programa de Cuines de TV3, que trobareu tot seguit. Us desitgem a tots bones festes.
Ingredients (4 persones)
- 200 g de torró de xixona;
- 250 g de nata;
- rom o un altre licor semblant;
- 4 neules;
- 80 g de sucre;
- pols d'or comestible, per a decorar
Preparar un caramel amb el sucre, i afegir amb cura de no cremar-se, les neules trencades a trossets. Treure del foc i estendre sobre un paper d'anar al forn. Deixar refredar. Quan sigui fred, ho trenquem a trossets petits amb una ma de morter i reservem.
Ara preparar la crema de torró: posem el torró de xixona en un bol, el trenquen a trossets petits amb una forquilla, i ho acabem de fer petit amb els dits. A continuació afegim un raig de rom, no massa, i mesclem amb una cullera. Afegim la nata i remenem amb cura fins que surti una crema esponjosa i homogènia.
Presentació:
Repartim la crema al fons d'unes copes petites ( si en feu massa no ho podreu acabar ); damunt afegim uns trossets de les neules caramelitzades, una mica més de crema de xixona i acabem amb caramel de neula i pols d'or.
Pols d'or... res més nadalenc. Bones festes, Rosa! Petons.
ResponElimina