Ingredients:
- 7 o 8 pomes;
- romaní;
- 200 g de mató;
- 50 g de mel;
- 0,5 l d'aigua;
- 150 g de sucre;
- una llimona;
- fruits secs: avellanes i pinyons.
Quan l'almívar ja estigui fet, afegir-ne una part sobre les làmines de poma ( cal treure prèviament l'aigua), de manera que quedin cobertes, i deixar que es refredin. Quan sigui fred, treure el líquid, escórrer les làmines i reservar-les a la nevera.
Ara preparem la sopa de poma: tallem 5 o 6 pomes a quarts, traiem els cors i les passem per la liquadora, amb pell i tot. Recollim el suc i eliminem l'escuma que queda a sobre amb una pala; afegim suc de llimona per a que no ennegreixi, i el posem en un pot al foc, fins abans que arribi a bullir; anem traient l'escuma fins aconseguir que el líquid quedi net. Finalment el colem amb un colador de drap, afegim la resta de l'almívar i reservem a la nevera.
Treure les làmines de poma de la nevera i muntar-les a l'interior d'un motlle cilíndric metàl·lic o un de silicona, de manera que cobreixin els laterals del motlle; afegir al seu interior un parell o tres de cullerades de mató, al que prèviament s'ha afegit fruits secs tallats a trossets, una mica de mel, i tanquem amb una altra làmina de poma. Refredar a la nevera durant unes 5 o 6 hores.
Presentació:
Posem el farcit de poma i mató al centre d'un plat fondo i decorem amb pinyons i avellanes. Posem la sopa de poma en un gerro i ho portem a taula. Acabem el plat amb un raig de sopa de poma al voltant del postre.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada