Avui he sortit pels bancals a veure la tardor...i tot just l'he trobada: fa tanta calor que la major parts dels arbres encara tenen les fulles verdes, però de mica en mica ja ocupen el terra els colors rojos, taronges i marrons...
Dia perfecte per a fer una visita al bancal del Nadal, per collir les poques pomes que encara queden als arbres, i preparar, juntament amb uns moniatos i unes castanyes, uns aperitius de tardor...
Xupito de paté d'ànec amb confitura de poma:
- brou de pollastre;
- paté de foie gras;
- mig porro;
- oli d'oliva,
- pebre, sal ;
- una culleradeta de conyac;
- uns dauets de poma per decorar
Presentació del vaset: al fons s'hi posa la mousse de paté i completem amb confitura de poma i els dauets de poma en piràmide.
Xupito de castanyes:
- 500 g de castanyes
- 200 g de nata líquida;
- sucre al gust, unes dues cullerades;
- xocolata negra per desfer
- vainilla
Desfem la xocolata posant-la al microones un moment; afegim un parell de cullerades de nata líquida i mesclem bé.
Per a presentar el vas, barregem la xocolata amb el puré de castanyes i la nata, fins a obtenir una crema, i omplim el vas. Deixem a la nevera fins el moment de servir.
Acabem amb unes virutes de xocolata.
Xupito de moniato:
- un moniato;
- 120 g de nata líquida;
- 100 ml d'aigua;
- 60 g de sucre;
- canyella en pols;
- xocolata negra per desfer.
- una tasseta de llet
Desfem la xocolata ( si hem preparat el xupito de castanyes ja en tindrem de dissolta), i hi afegim una mica de llet. Acabem de mesclar fins que tinguem una mousse de xocolata.
Presentació:
Posem al fons del vas una mica de mousse de xocolata, i completem amb la crema de moniato, mitjançant una màniga pastissera.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada