Entrada destacada

El temps de les cireres

En els propers dies trobareu en aquest blog unes quantes receptes amb cireres: en tenim tantes que no sabem com menjar-les! L'estimaré s...

diumenge, 27 d’octubre del 2013

Cuina de tardor: xupitos de poma, moniato i castanyes

Avui he sortit pels bancals a veure la tardor...i tot just l'he trobada: fa tanta calor que la major parts dels arbres encara tenen les fulles verdes, però de mica en mica ja ocupen el terra els colors rojos, taronges i marrons...
Dia perfecte per a fer una visita al bancal del Nadal, per collir les poques pomes que encara queden als arbres, i preparar, juntament amb uns moniatos i unes castanyes, uns aperitius de tardor...


Hem preparat 3 vasets diferents, un de salat, amb paté i confitura de poma,  i dos de dolços, un amb moniato i l'altre amb mousse de castanyes.

Xupito de paté d'ànec amb confitura de poma:
  • brou de pollastre;
  • paté de foie gras;
  • mig porro;
  • oli d'oliva, 
  • pebre, sal ;
  • una culleradeta de conyac;
  • uns dauets de poma per decorar
Es potxa el porro tallat finament en l'oli, fins que quedi ros. A continuació, es posa en un vas de batedora, s'afegeix uns 80 g de paté, una mica del brou i el conyac, i salpimentem. Batem fins que quedi com una mousse i reservem a la nevera una estona.
Presentació del vaset: al fons s'hi posa la mousse de paté i completem amb confitura de poma i els dauets de poma en piràmide.

Xupito de castanyes:
  • 500 g de castanyes
  • 200 g de nata líquida;
  • sucre al gust, unes dues cullerades;
  • xocolata negra per desfer
  • vainilla
Pelar les castanyes i coure-les en aigua bullent  (també es poden coure al forn, en aquest cas amb pell) , fins que la pell es comenci a separar; treure-les i pelar-les completament. Continuar la cocció fins que siguin toves. Apartar i deixar refredar. Després, passar-les per un colador xinès per a obtenir una pasta fina. Reservem.
Desfem la xocolata posant-la al microones un moment; afegim un parell de cullerades de nata líquida i mesclem bé.
Per a presentar el vas, barregem la xocolata amb el puré de castanyes i la nata, fins a obtenir una crema, i omplim el vas. Deixem a la nevera fins el moment de servir.

Acabem amb unes virutes de xocolata.

Xupito de moniato:
  • un moniato;
  • 120 g de nata líquida;
  • 100 ml d'aigua;
  • 60 g de sucre;
  • canyella en pols;
  • xocolata negra per desfer.
  • una tasseta de llet
Coure al forn el moniato; pelar-lo i triturar-lo, i mesclar-lo amb la nata, el sucre, l'aigua i la canyella, amb l'ajut de la batedora. Parem quan la crema quedi fina i  esponjosa. Reservem.
Desfem la xocolata ( si hem preparat el xupito de castanyes ja en tindrem de dissolta), i hi afegim una mica de llet. Acabem de mesclar fins que tinguem una mousse de xocolata.
Presentació:
Posem al fons del vas una mica de mousse de xocolata, i completem amb la crema de moniato, mitjançant una màniga pastissera.

    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada