- 4 guatlles grosses;
- 4 tires fines de cansalada viada;
- 4 fulles de parra;
- 50 g de llard de porc;
- 4 o 5 cullerades d'aigua calenta;
- 4 llesques de pa torrat, fregit amb oli;
- sal;
- enciam o raïm, per acompanyar.
Preparació
Salar les guatlles i sucar-les amb una mica de llard de porc. Posar a la part del llom una tira de cansalada i embolicar-les amb una fulla de parra sucada de llard. Es lliguen amb un fil perquè no perdin la forma i es posen en una cassola o cocota tapada. Es couen al forn durant 20-25 minuts.
Fora del foc es treu la fulla de parra i la cansalada, i es reserven.
Després es posa al foc la cassola on s'han cuit les guatlles i s'afegeix l'aigua. Es rasca bé amb una forquilla i es deixa coure uns minuts.
Finalment es tira aquesta salsa per sobre les guatlles i ja es poden servir.
Es pot acompanyar amb qualsevol classe d'enciam, o també amb uns grans de raïm cuits en la mateixa salsa.
Les guatlles es preparen igual, però en lloc de posar-les al forn es couen al foc, amb una petita variació: es posa la cassola al foc amb 4 o5 cullerades d'oli. Quan l'oli sigui calent s'hi posen les guatlles i es deixen rostir una mica per tots els costats. Baixar el foc i deixar-les coure uns 20-25 minuts amb la cassola destapada. Servir com la recepta anterior.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada