Entrada destacada

El temps de les cireres

En els propers dies trobareu en aquest blog unes quantes receptes amb cireres: en tenim tantes que no sabem com menjar-les! L'estimaré s...

dimarts, 24 de juliol del 2012

Amanida fresca amb fonoll

Unes verdures i fruites fresques amb herbes aromàtiques són perfectes per a preparar uns dies de vacances..fins a la tornada.

Ingredients:
  • Tomàquets cherry;
  • prunes salvatges;
  • flor de fenoll o fonoll;
  • una fulla de menta;
  • oli i sal.
Tallar les tomates i les prunes, amanir amb l'oli, la sal i el fonoll, i acabar amb la fulla de menta..
El fenoll ha de ser fresc: el podeu trobar quasi per tot arreu, en plena floració a l'estiu. A mi m'agrada molt menjar-ne una branqueta quan vaig a fer fotos pels voltants de casa..




El fenoll, fonoll o Phoeniculum vulgare és una de les plantes més característiques de les terres mediterrànies, i des de temps immemorial s'han utilitzat en la cuina i en farmàcia els seus bulbs, tiges, flors i  fruits. Segons Pius Font i Quer al seu llibre El Dioscórides renovado, la planta ja consta en el tractat clàssic  de Dioscòrides;  el principal component que es pot obtenir dels fruits és l'anetol, que dóna el gust anisat de la planta, té efectes diürètics i aperitius, afavoreix la lactància de les mares, i millora la digestió. També s'utilitza per a preparar col·liris, contra les inflamacions dels ulls.
 
Si en voleu obtenir aquest efecte digestiu, feu una infusió amb els fruits triturats en un morter i aigua bullent, com si preparéssiu un té. L'efecte diürètic s'aconsegueix amb el bulb fresc. En la meva amanida, he posat les flors perquè donen color, a més del seu efecte depuratiu..
 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada