Ingredients:
- Tomàquets cherry;
- prunes salvatges;
- flor de fenoll o fonoll;
- una fulla de menta;
- oli i sal.
El fenoll ha de ser fresc: el podeu trobar quasi per tot arreu, en plena floració a l'estiu. A mi m'agrada molt menjar-ne una branqueta quan vaig a fer fotos pels voltants de casa..
El fenoll, fonoll o Phoeniculum vulgare és una de les plantes més característiques de les terres mediterrànies, i des de temps immemorial s'han utilitzat en la cuina i en farmàcia els seus bulbs, tiges, flors i fruits. Segons Pius Font i Quer al seu llibre El Dioscórides renovado, la planta ja consta en el tractat clàssic de Dioscòrides; el principal component que es pot obtenir dels fruits és l'anetol, que dóna el gust anisat de la planta, té efectes diürètics i aperitius, afavoreix la lactància de les mares, i millora la digestió. També s'utilitza per a preparar col·liris, contra les inflamacions dels ulls.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada