Entrada destacada

El temps de les cireres

En els propers dies trobareu en aquest blog unes quantes receptes amb cireres: en tenim tantes que no sabem com menjar-les! L'estimaré s...

dimecres, 11 de juliol del 2012

Gelat de iogurt i prèssec

Ingredients ( 6 polos ):
  • un iogurt natural;
  • 50 g de sucre;
  • 3 préssecs grocs, consistents;
  • la pell ratllada d'una llimona;
  • decoració opcional: unes galetes cruixents de llimona.

Fer un almívar lleuger amb el sucre,  el suc de mig préssec i la pell de llimona. Deixar refredar. 
Triturar molt lleugerament un préssec de manera que es vegi la textura. Barrejar el iogurt amb l'almívar i el préssec triturat i posar al congelador en un recipient. Barrejar el gelat al cap de dues hores per tal que no faci cristalls massa grans, i repetir-ho al cap de dues hores més, aquesta vegada, abocant la mescla mig congelada en uns motlles de gelat. Jo he utilitzat motlles de polo cònics, però es pot fer amb qualsevol altre que es vulgui. Deixar al congelador fins que es vulguin menjar.

Per menjar-los, es pot fer directament com si fos un polo, o, si es vol presentar en un plat, es poden desemmotllar i decorar amb algun cruixent de galeta, per exemple..
 
 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada