Entrada destacada

El temps de les cireres

En els propers dies trobareu en aquest blog unes quantes receptes amb cireres: en tenim tantes que no sabem com menjar-les! L'estimaré s...

diumenge, 15 de juliol del 2012

Blinis de formatge i salmó

Avui hem celebrat la festa major amb un dinar, i aquests blinis han estat un dels entrants. La base és una pasta semblant a les creps, que la cuinera ha tret d'una revista de cuina, i el farcit és de la seva collita.
Ingredients:
  • 200 ml de llet;
  • 100 g de farina;
  • una culleradeta de llevat;
  • 1 ou;
  • oli i sal;

Pel farcit:
  • formatge camembert;
  • crema de llet;
  • ous de guatlla;
  • daus de salmó;
  • pinyons.

 Barrejar la llet amb el llevat, fins que es desfaci, i afegir el rovell de l'ou. Mesclar bé. A continuació, afegir la farina, poc a poc, fins a obtenir una massa. Deixar-la reposar una estona. Mentrestant, batre la clara fins al punt de neu, amb un polsim de sal. Afegir-la a la massa i barrejar suaument fins que estigui totalment incorporada. La massa ha de quedar una mica líquida.

En una paella, posar una mica d'oli, i escalfar. Agafar una cullerada de la massa i deixar-la caure en la paella, com si fos un crep. Coure un minut per cada costat, i reservar. Repetir fins que no quedi massa.
Deixar refredar els blinis.

A part, desfer el formatge amb una forquilla, i barrejar amb la crema de llet; treballar fins que la crema de llet s'incorpori i ens quedi el formatge cremós.
Coure els ous de guatlla fins que siguin durs, i tallar-los per la meitat.


Preparació

Sobre cada blini, posar una meitat d'ou de guatlla, envoltar amb la crema de formatge, utilitzant una mànega pastissera, i acabar amb un dau de salmó i uns pinyons lleugerament torrats.
Es pot acompanyar amb uns enciams per a completar el plat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada