Entrada destacada

El temps de les cireres

En els propers dies trobareu en aquest blog unes quantes receptes amb cireres: en tenim tantes que no sabem com menjar-les! L'estimaré s...

dimecres, 8 d’agost del 2012

Parfait de peres sobre pasta cruixent

 
El parfait (pronunciat  [paʁfɛ]) es un tipus de postre gelat d'origen francès, descrit ja el 1894; el nom significa literalment "perfecte", i normalment és basa en un xarop de sucre, l'ou i crema, a la que s'afegeix un licor alcohòlic, que en congelar evita la formació de cristalls grans i dona una textura agradable en menjar-lo. A aquesta base de crema es poden afegir diverses fruites o altres productes, com la xocolata, aromatitzants, etc. 
El que trobareu aquí és una versió senzilla amb peres i cava, perfecte per a l'estiu...

Ingredients per a 4 unitats:

Pel parfait:
  • 7 o 8 peres mitjanes;
  • 0,4 l de llet;
  • 100 g de nata;
  • 70 g de sucre;
  • una copa de cava;
  • suc de llimona.

Per la pasta cruixent:
  • 2 rovells d'ou;
  • 50 g de sucre;
  • 60 g de farina;
  • anells cilíndrics per a tallar la pasta.

Tallar a trossos 5 o 6 peres, traient la pell i el cor; a continuació, posar-los en una batedora i afegir el cava , la llet, la nata i el sucre. Batre fins a obtenir una crema suau. 
Repartir la crema en 4 recipients individuals de souflé, i deixar al congelador durant un mínim de 5 hores. A les 2 hores, remenar la crema amb una forquilla, per tal d'evitar que es formin cristalls massa grans.

Mentre es congela el parfait, es pot preparar la base de pasta cruixent: en un bol o recipient profund, posar els dos rovells i els 50 g de sucre; batre amb un mànec batedor o forquilla fins que el sucre estigui totalment dissolt. A continuació afegir la farina i remenar fins a obtenir una massa més aviat fluïda.
Preparar una safata de forn, posant al fons un paper d'estrassa i untar amb una mica de mantega per a evitar que la massa s'enganxi. Abocar la massa en la safata i repartir-la per a que quedi una làmina fina, i coure al forn fins que estigui rossa. Comprovar la cocció punxant amb una forquilla: quan la forquilla surti seca, és que ja està prou cuita.
Immediatament, en el moment de treure i abans que es refredi, tallar 4 cercles del cruixent, amb un anell de fer pastes que tingui el mateix diàmetre que els recipients on hem posat la crema de peres; amb 4 unitats n'hi ha prou. Reservar la resta del cruixent per a guarnir el parfait. Deixar refredar.

Presentació :
En un plat de postres, posar un dels cercles del cruixent; treure el parfait del congelador i deixar temperar uns minuts, fins que es pugui desmotllar. Amb cura, treure el parfait del motlle i posar-lo sobre la pasta cruixent.
Tallar una pera a làmines i regar amb el suc de llimona per evitar l'oxidació. Posar 4 o cinc làmines de pera sobre el parfait, parcialment sobreposades. Acabar amb un trosset del cruixent com a decoració.

Servir de seguida.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada