Coca de Sant Joan
Ingredients per la pasta ( per a 4 persones, aproximadament )
- 1 got de llet;
- una cullera petita de matafaluga, vainilla, essència de llimona, coriandre i una branca de canyella;
- 300 g de farina;
- 2 o 3 ous;
- 50 g de mantega;
- 150 g de sucre;
- 50 g de llevat premsat (es troba als supermercats);
- un pols de sal;
- mitja copa d'anís i moscatell (meitat i meitat).
Guarniment:
- pinyons;
- fruita confitada;
- crema pastissera (opcional).
Preparació
En primer lloc, es fa bullir la llet amb la matafaluga, vainilla i la resta d'herbes. Es cola i deixa refredar.
A continuació, es fa un volcà amb uns 200 g de farina i s'hi posen la resta d'ingredients de la pasta. Es treballa tot amb les mans fins que quedi ben incorporat, afegint la farina que calgui fins que la pasta no s'enganxi a les mans.
Amb aquesta pasta es fan una o dues boles, se suquen amb oli per sobre per a que no es faci crosta i es deixen reposar 2 hores en un lloc temperat.
S'unten les safates amb oli i farina i s'hi estén la pasta, deixant-la uns minuts per a que reposi. Després, untar-la d'ou batut amb un pinzell.
Amb el mànec d'un ganivet, fer solcs sobre la pasta, en forma de ratlles, per tal de posar-hi la crema amb una mànega pastissera.
Finalment posar la fruita confitada, els pinyons, el sucre en pols i un rajolí d'anís sobre la coca, i coure al forn prèviament escalfat, durant uns 30 minuts.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada