Entrada destacada

El temps de les cireres

En els propers dies trobareu en aquest blog unes quantes receptes amb cireres: en tenim tantes que no sabem com menjar-les! L'estimaré s...

diumenge, 24 de juny del 2012

Nit de Sant Joan

Benvinguts, passeu passeu...

Coca de Sant Joan

Ingredients per la pasta ( per a 4 persones, aproximadament )
  • 1 got de llet;
  • una cullera petita de matafaluga, vainilla, essència de llimona, coriandre i una branca de canyella;
  • 300 g de farina;
  • 2 o 3 ous;
  • 50 g de mantega;
  • 150 g de sucre;
  • 50 g de llevat premsat (es troba als supermercats);
  • un pols de sal;
  • mitja copa d'anís i moscatell (meitat i meitat).
Guarniment:
  • pinyons;
  • fruita confitada;
  • crema pastissera (opcional).

Preparació

En primer lloc, es fa bullir la llet amb la matafaluga, vainilla i la resta d'herbes. Es cola i deixa refredar.

A continuació, es fa un volcà amb uns 200 g de farina i s'hi posen la resta d'ingredients de la pasta. Es treballa tot amb les mans fins que quedi ben incorporat, afegint la farina que calgui fins que la pasta no s'enganxi a les mans.

Amb aquesta pasta es fan una o dues boles, se suquen amb oli per sobre per a que no es faci crosta i es deixen reposar 2 hores en un lloc temperat.

S'unten les safates amb oli i farina i s'hi estén la pasta, deixant-la uns minuts per a que reposi. Després, untar-la d'ou batut amb un pinzell.

Amb el mànec d'un ganivet, fer solcs sobre la pasta, en forma de ratlles, per tal de posar-hi la crema amb una mànega pastissera.

Finalment posar la fruita confitada, els pinyons, el sucre en pols i un rajolí d'anís sobre la coca, i coure al forn prèviament escalfat, durant uns 30 minuts.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada