Les cireres ja estan a punt de collir...just per a preparar unes postres pel dies de calor.
Ingredients:
- Un grapat de cireres;
- 3 albercocs;
- 300 ml de gelat de llet merengada;
- 2 cullerades de sucre;
- suc de llimona.
Les cireres i albercocs haurien de ser de cultiu ecològic..
Preparar una melmelada d'albercoc i cireres, posant els albercocs tallats a trossos, sense el pinyol, en un pot, i incorporant el sucre. Afegir unes gotes de suc de llimona per tal d'evitar l'oxidació, i per a que quedi d'un color daurat. Cal vigilar i remenar de tant en tant per a que no s'enganxi la melmelada, que es fa de seguida; si queda massa espès, es pot afegir una miqueta d'aigua.
Cap al final de la cocció, afegir unes quantes cireres tallades per la meitat i sense el pinyol. Només han de coure una mica, per a que quedin senceres.
Deixar refredar una estona.
Treure el gelat de llet merengada del congelador i deixar temperar una mica; nosaltres sempre tenim diferents varietats de "Chelats Sarrate", d'Alcampell: des que els vam descobrir, anem provant les diferents elaboracions que van traient al mercat. Realment són els millors gelats que hem provat mai, d'un gust increïble, naturals, sense conservants ni colorants, i no excessivament dolços (i no ens paguen per fer-ne propaganda...). Si en trobeu en alguna botiga, proveu-los i ja veureu..
Quan el gelat sigui una mica desfet, afegir unes cireres fresques tallades a rodanxes, i barrejar-lo amb la melmelada, ja freda. Deixar al congelador durant un dia, com a mínim.
I demà en veurem el resultat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada