Entrada destacada

El temps de les cireres

En els propers dies trobareu en aquest blog unes quantes receptes amb cireres: en tenim tantes que no sabem com menjar-les! L'estimaré s...

dilluns, 24 d’agost del 2015

Figues al vi d'Oporto aromatitzat, amb fruits d'agost

Seguim amb la temporada de figues...i com que la figuera és tant gran que és impossible collir tanta fruita, en vaig seleccionant poc a poc per a fer diversos plats.
Aquest és una versió d'una recepta de Delicooks, que es fa confitant les figues en un vi d'Oporto aromatitzat amb canyella i altres espècies, i acompanyat d'altres fruites d'agost. N'he fet dues versions: una per a plat i una altra en vasets.

Ingredients (4 persones):
  • 12 figues (3 per cap);
  • 300 ml d'Oporto;
  • 150 g de sucre;
  • 1 taronja;
  • uns quants grans de raïm negre;
  • 1 branca de canyella;
  • 1 beina de vainilla;
  • 1 culleradeta de pebre negre, en gra;
  • pell de llimona;
  • 1 cullerada de mel;
  • 100 g de mató.
Preparació:
Posem l'oporto en una cassola (hi han de caber les figues una al costat de l'altra); afegim el sucre, la mel, la canyella, la vainilla oberta i els gran de pebre. Traiem el suc de la taronja i li afegim; acabem amb una mica de pell de la taronja i de pell de llimona. Ho deixem confitar al foc suau, vigilant que no es cremi el sucre. Quan comenci a tenir una mica de consistència de xarop, afegim els grans de raïm i les figues senceres, i les deixem coure uns minuts (han que quedar senceres).

Presentació:
Posem un parell de cullerades del suc de confitar al fons del plat; col.loquem les figues damunt, i decorem amb 2 o 3 grans de raïm i un parell de mores madures. Es pot posar també la branca de canyella per a decorar.
Acompanyem el plat amb una mica de mató, per a qui en vulgui.


Per la presentació en vasets, posem un parell de cullerades de mató al fons, afegim suc del confitat, una figa, un parell de grans de raïm i una mora. acabem de decorar amb unes fulles aromàtiques. com que jo no en tenia, he posat fulles d'esbarzer (que no es poden menjar, evidentment).




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada