Aquest és una versió d'una recepta de Delicooks, que es fa confitant les figues en un vi d'Oporto aromatitzat amb canyella i altres espècies, i acompanyat d'altres fruites d'agost. N'he fet dues versions: una per a plat i una altra en vasets.
Ingredients (4 persones):
- 12 figues (3 per cap);
- 300 ml d'Oporto;
- 150 g de sucre;
- 1 taronja;
- uns quants grans de raïm negre;
- 1 branca de canyella;
- 1 beina de vainilla;
- 1 culleradeta de pebre negre, en gra;
- pell de llimona;
- 1 cullerada de mel;
- 100 g de mató.
Posem l'oporto en una cassola (hi han de caber les figues una al costat de l'altra); afegim el sucre, la mel, la canyella, la vainilla oberta i els gran de pebre. Traiem el suc de la taronja i li afegim; acabem amb una mica de pell de la taronja i de pell de llimona. Ho deixem confitar al foc suau, vigilant que no es cremi el sucre. Quan comenci a tenir una mica de consistència de xarop, afegim els grans de raïm i les figues senceres, i les deixem coure uns minuts (han que quedar senceres).
Presentació:
Posem un parell de cullerades del suc de confitar al fons del plat; col.loquem les figues damunt, i decorem amb 2 o 3 grans de raïm i un parell de mores madures. Es pot posar també la branca de canyella per a decorar.
Acompanyem el plat amb una mica de mató, per a qui en vulgui.
Per la presentació en vasets, posem un parell de cullerades de mató al fons, afegim suc del confitat, una figa, un parell de grans de raïm i una mora. acabem de decorar amb unes fulles aromàtiques. com que jo no en tenia, he posat fulles d'esbarzer (que no es poden menjar, evidentment).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada