I com cada temporada, en tenim tants que en guardem una mica en forma de melmelades i confitures.
Aquesta recepta és de melmelada amb sucre morè, per variar, i aromatitzada amb canyella.
Ingredients:
- 1 kg de figues;
- 200 g de sucre morè;
- mitja llimona;
- una branca de canyella.
Pelem les figues i les tallem a quarts; les posem en una cassola al foc, amb el sucre, la canyella i la mitja llimona, pelada i sense la part blanca per a que no amargui. Ho deixem coure uns 30 minuts, remenant de tant en tant per a que no s'enganxi, fins que ens sembli prou caramel.litaza. Si us agrada dolça, podeu posar més sucre.
Posar en pots de conserva i esterilitzar a bany maria,vigilant que el foc no toqui directament el fons dels pots, per a que no es trenquin. Deixar refredar.
Etiqueteu i guardeu per a l'hivern...si arriba.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada