Entrada destacada

El temps de les cireres

En els propers dies trobareu en aquest blog unes quantes receptes amb cireres: en tenim tantes que no sabem com menjar-les! L'estimaré s...

dissabte, 8 d’agost del 2015

Melmelada de figues

Com cada any en aquesta època, la figuera de casa s'omple de fruits, i ara comencen a estar madurs...
I com cada temporada, en tenim tants que en guardem una mica en forma de melmelades i confitures.
Aquesta recepta és de melmelada amb sucre morè, per variar, i aromatitzada amb canyella.

Ingredients:
  • 1 kg de figues;
  • 200 g de sucre morè;
  • mitja llimona;
  • una branca de canyella.
Elaboració:

Pelem les figues i les tallem a quarts; les posem en una cassola al foc, amb el sucre, la canyella i la mitja llimona, pelada i sense la part blanca per a que no amargui. Ho deixem coure uns 30 minuts, remenant de tant en tant per a que no s'enganxi, fins que ens sembli prou caramel.litaza. Si us agrada dolça, podeu posar més sucre.

Posar en pots de conserva i esterilitzar a bany maria,vigilant que el foc no toqui directament el fons dels pots, per a que no es trenquin. Deixar refredar.

Etiqueteu i guardeu per a l'hivern...si arriba.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada