Entrada destacada

El temps de les cireres

En els propers dies trobareu en aquest blog unes quantes receptes amb cireres: en tenim tantes que no sabem com menjar-les! L'estimaré s...

dimarts, 24 de març del 2015

Mousse de maduixes


Del pastís de xocolata amb mousse de maduixes em va sobrar bastant farcit, i vaig decidir fer-ne unes copes, alternant la mousse amb maduixes fresques i aromatitzant amb menta..el resultat son unes postres prou suaus i aromàtiques, perfectes per un dinar de festa.

Ingredients:
  • 10 maduixes;
  • pell de taronja;
  • 50 g de nata;
  • 1 fulla de gelatina;
  • 1 vas d'aigua;
  • 1 cullerada de sucre;
  • una cullerada de iogurt;
  • anís estrellat;
  • mitja branca de canyella;
  • vinagre balsàmic;
  • rom.

Preparació:
Posar la fulla de gelatina en aigua, per a que s'estovi.
En un cassó posem mig vas d'aigua i el sucre, i ho fem bullir. Apartar i afegir l'anís estrellat, la canyella, pell de taronja i una mica de vinagre balsàmic; tallem les maduixes a quarts i les hi afegim. Deixem infusionar una estona, fins que refredi.

Traiem les maduixes del xarop i les triturem bé; les passem pel colador xinès per eliminar les llavors.
Mesclem la nata amb el sucre i la muntem. També podem comprar nata ja muntada i dolça.
Posem una cullerada de iogurt en un cassó i escalfem una mica; afegim la fulla de gelatina, desfem be i apartem del foc. Afegim la polpa de les maduixes, un raig de rom i acabem de barrejar. Incorporem la nata i mesclem amb cura per homogeneïtzar. Deixem a la nevera una estona.
Presentació:
Omplim una copa fins a la meitat de mousse; afegim una capa de maduixes fresques tallades a làmines, acabant d'omplir amb més mousse amb ajut d'una mànega pastissera.
Decorem amb unes làmines de maduixa i uns brots de menta.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada