Ingredients ( 4 persones )
- 400 g de bolets camagrocs, frescos;
- 4 albergínies;
- 1 ceba;
- 1 tomata;
- 1 pastanaga;
- formatge ratllat;
- orenga , sal, oli.
El camagroc és un bolet de tardor: es pot trobar fins ben entrades les primeres glaçades, i fins i tot a l'hivern en zones assolellades, en terrenys calcaris, avetoses i boscos de pi roig. Li agraden les vessants més obagues i fresques, que mantenen la humitat, amb zones molsoses...
Es un comestible excel·lent, d'aroma suau, ideal per cuinar amb pasta, arròs o juntament amb altres barreges de bolets per acompanyar una carn, o per farcir.
Escalivar les albergínies al forn untades d’oli, fent prèviament un tall per evitar que s’obrin. Quan siguin cuites, partir-les per la meitat i treure la carn amb cura perquè no es trenqui la pell. Reservar.
En una paella sofregir la ceba i la pastanaga, tallades petites, i deixar-la coure. Afegim la tomata, també tallada petita. A continuació afegim els camagrocs, i continuem la cocció.
Finalment tallar la carn de l'albergínia i afegir-la a la paella. Acabar de coure.
Amb aquest sofregit cal farcir les pells de les albergínies. Per sobre posar-hi una mica d’orenga i formatge. Decorem amb un camagroc i posem al forn fins que estiguin gratinades.
Servir calent..
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada