Ingredients per a 4 persones:
- 3 o 4 làmines de pasta filo (es pot trobar als supermercats);
- mitja pinya fresca;
- 150 g de nata
- 5 cullerades de sucre;
- una mica de suc de llimona;
- canyella;
- una mica de mantega;
- un raig de rom;
- un parell de maduixes, per a decorar.
Elaboració:
Si teniu la pasta filo congelada cal deixar-la temperar fins que les làmines es puguin separar sense que es trenquin.
Agafeu 3 o 4 làmines de pasta filo i les talleu en 4 quadrats. A continuació, pintar cada làmina amb una mica de mantega dissolta al microones i barrejada amb un pols de canyella, posar una mica de sucre i tornar a col.locar-la una sobre l'altra, fent 4 quadrats, cadascun amb 3 o 4 fulls de pasta.
Posar la pasta en uns motlles cil.líndrics que pugui anar al forn, de manera que quedi sobresortint dels motlles, i retallar una mica per a que els marges quedin arrodonits, com una flor.
Coure al forn a 150ºC, uns 10 minuts, fins que siguin rossos. Retirar i deixar refredar.
Per a la crema:
Traiem la pell i el centre de la pinya, la tallem a trossos i la triturem amb la batidora, amb l'accessori del vas. Si queden trossos massa durs que no s'hagin triturat be, els retirem. A continuació mesclem aquest batut amb la nata, afegint un raig de rom, i remenem poc a poc fins a obtenir una crema suau. Tastem, i si és poc dolça, afegim sucre en pols i tornem a mesclar. Reservem a la nevera fins el moment de servir.
Per a servir:
Posem la crema dins la flor de pasta filo, i decorem amb un o dos talls de maduixa.
Preciosa i deliciosa proposta, Rosa.
ResponEliminaRàpid i deliciós, el que ens convé els diumenges. Les fotos genials.
ResponEliminaGracies a totes dues!
ResponElimina