Entrada destacada

El temps de les cireres

En els propers dies trobareu en aquest blog unes quantes receptes amb cireres: en tenim tantes que no sabem com menjar-les! L'estimaré s...

diumenge, 9 de març del 2014

Flors de pasta filo amb crema de pinya

Aquest postre és prou fàcil de preparar i és un bon acabament per un dinar de diumenge.
Ingredients per a 4 persones:
  • 3 o 4 làmines de pasta filo (es pot trobar als supermercats);
  • mitja pinya fresca;
  • 150 g de nata
  • 5 cullerades de sucre;
  • una mica de suc de llimona;
  • canyella;
  • una mica de mantega;
  • un raig de rom;
  • un parell de maduixes, per a decorar.

Elaboració:
Si teniu la pasta filo congelada cal deixar-la temperar fins que les làmines es puguin separar sense que es trenquin.
Agafeu 3 o 4 làmines de pasta filo i les talleu en 4 quadrats. A continuació, pintar cada làmina amb una mica de mantega dissolta al microones i barrejada amb un pols de canyella, posar una mica de sucre i tornar a col.locar-la una sobre l'altra, fent 4 quadrats, cadascun amb 3 o 4 fulls de pasta.
Posar la pasta en uns motlles cil.líndrics que pugui anar al forn, de manera que quedi sobresortint dels motlles, i retallar una mica per a que els marges quedin arrodonits, com una flor.
Coure al forn a 150ºC, uns 10 minuts, fins que siguin rossos. Retirar i deixar refredar.

Per a la crema:
Traiem la pell i el centre de la pinya, la tallem a trossos i la triturem amb la batidora, amb l'accessori del vas. Si queden trossos massa durs que no s'hagin triturat be, els retirem. A continuació mesclem aquest batut amb la nata, afegint un raig de rom, i remenem poc a poc fins a obtenir una crema suau. Tastem, i si és poc dolça, afegim sucre en pols i tornem a mesclar. Reservem a la nevera fins el moment de servir.

Per a servir:
Posem la crema dins la flor de pasta filo, i decorem amb un o dos talls de maduixa.

3 comentaris: