No hem tardat més de tres quarts d'hora i ha sortit prou bona: no n'ha quedat ni un bocí.
Ingredients, per a quatre racions:
- pasta de full congelada;
- 1 porro o 1 ceba tendra;
- 8 espàrrecs verds;
- 1 carbassó;
- 1 tomata;
- una llauna de tonyina en oli;
- oli d'oliva;
- pebre negre;
- sal.
Elaboració:
Preescalfar el forn a 200ºC.
Deixar descongelar la pasta de full, estirar-la fins que quedi plana i fer-ne talls rectangulars d'uns 20 x 5 cm. Amb un ganivet o una forquilla, punxar els rectangles i posar-los al forn uns 5 minuts, fins que quedin una mica cuits i sense que es tornin rossos. Reservar-los.
Pel farciment, tallar el porro en juliana i deixar coure uns 20 minuts en abundant oli, a baixa temperatura, per tal que es vagi confitant. Afegir també les parts més dures dels espàrrecs, a talls fins. Uns minuts abans de finalitzar la cocció, afegir les puntes dels espàrrecs. Quan el porro sigui ros, apartar les puntes dels espàrrecs i deixar-les en un paper absorbent per a eliminar l'excés d'oli. Posar el confitat en un colador, per treure'n l'oli.
Tallem el carbassó a làmines fines, amb una mandolina, salem i afegim una mica de pebre.
A continuació farcim el rectangles de pasta de full amb successives capes de les verdures: ceba confitada, làmines de carbassó, la tonyina i acabem amb les puntes d'espàrrec, dues per cada rectangle. Agegim un rajolí d'oli d'oliva i coem al forn uns 10 minuts, fins que la pasta sigui rossa, vigilant que la verdura no es cremi. Abans de servir es pot afegir una mica de tomata crua a talls petits, per a donar un toc fresc.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada