Entrada destacada

El temps de les cireres

En els propers dies trobareu en aquest blog unes quantes receptes amb cireres: en tenim tantes que no sabem com menjar-les! L'estimaré s...

dimarts, 18 de març del 2014

Coca de recapte ràpida

Aquesta és una variant lliure de la coca de recapte típica de les nostres terres, que hem fet amb pasta de full enlloc de la coca de recapte elaborada i que necessita més temps que el que teníem avui.

No hem tardat més de tres quarts d'hora i ha sortit prou bona: no n'ha quedat ni un bocí.

Ingredients, per a quatre racions:
  • pasta de full congelada;
  • 1 porro o 1 ceba tendra;
  • 8 espàrrecs verds;
  • 1 carbassó;
  • 1 tomata;
  • una llauna de tonyina en oli;
  • oli d'oliva;
  • pebre negre;
  • sal.

Elaboració:

Preescalfar el forn a 200ºC.
Deixar descongelar la pasta de full, estirar-la fins que quedi plana i fer-ne talls rectangulars d'uns 20 x 5 cm. Amb un ganivet o una forquilla, punxar els rectangles i posar-los al forn uns 5 minuts, fins que quedin una mica cuits i sense que es tornin rossos. Reservar-los.
Deixar el forn encès, ja que el necessitarem després.

Pel farciment, tallar el porro en juliana i deixar coure uns 20 minuts en abundant oli, a baixa temperatura, per tal que es vagi confitant. Afegir també les parts més dures dels espàrrecs, a talls fins. Uns minuts abans de finalitzar la cocció, afegir les puntes dels espàrrecs. Quan el porro sigui ros, apartar les puntes dels espàrrecs i deixar-les en un paper absorbent per a eliminar l'excés d'oli. Posar el confitat en un colador, per treure'n l'oli.

Tallem el carbassó a làmines fines, amb una mandolina, salem i afegim una mica de pebre.
A continuació farcim el rectangles de pasta de full amb successives capes de les verdures:  ceba confitada, làmines de carbassó, la tonyina i acabem amb les puntes d'espàrrec, dues per cada rectangle. Agegim un rajolí d'oli d'oliva i coem al forn uns 10 minuts, fins que la pasta sigui rossa, vigilant que la verdura no es cremi. Abans de servir es pot afegir una mica de tomata crua a talls petits, per a donar un toc fresc.
Es pot servir calent o tebi.

Per cert, últimament estem fent molts plats amb base de pasta..

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada