Entrada destacada

El temps de les cireres

En els propers dies trobareu en aquest blog unes quantes receptes amb cireres: en tenim tantes que no sabem com menjar-les! L'estimaré s...

dijous, 20 de març del 2014

Amanida de primavera a l'aroma d'herbes

 
Per a començar la primavera hem preparat una amanida multicolor, i l'hem aromatitzat amb oli macerat amb herbes aromàtiques i pinyons. Fresca i vitaminada..
.

Ingredients:
  • enciam;
  • tomàquets cherry;
  • pastanaga;
  • ravenets;
  • taronja;
  • uns quants grans de raïm negre;

Per aromatitzar l'oli:
  • oli d'oliva;
  • timó;
  • romaní;
  • grans de pebre;
  • pètals de flor de presseguer;
  • pinyons.

En primer lloc posem les herbes, els pètals, el pebre i els pinyons dins l'oli, i ho deixem macerar un parell d'hores. 
Fem dos talls en creu sobre els tomàquets, per tal que s'obrin, sense tallar-los del tot. Tallem a rodanxes fines la pastanaga, les ravenetes i els grans de raïm, i ho mesclem be; incorporem els talls de taronja als que haurem eliminat les pells.
 

Posem aquesta mescla sobre una fulla d'enciam , en un bol.

A l'oli aromatitzat li afegim unes gotes de salsa de soia (poques), vinagre suau de moscatell i emulsionem be, abans de posar-lo sobre l'amanida.
Decorem amb alguna branca de timó i romaní, i uns pètals de flors de presseguer.

 



 

2 comentaris:

  1. Pètals de flor de presseguer! Quina idea i què bonic ha quedat aquest plat! Primavera en estat pur.

    ResponElimina
  2. Al jardí tenim un presseguer, i les flors estan caient deixant una catifa rosa a terra. No em vaig poder resistir a incloure'ls en un plat!

    ResponElimina