Ingredients:
- 300 g d'arròs bomba;
- 1 litre i quart de fumet de peix;
- 2 sèpies;
- 2 bosses de tinta de calamar;
- 200 g de calamar a rodanxes;
- 6 escamarlans petits;
- 100 g de cloïsses o tellerines;
- 1 ceba gran;
- 3 tomates petites o 2 de grans;
- oli d'oliva;
- sal, i
- allioli per acompanyar (opcional)
Coure la sèpia, neta i trossejada, amb les rodanxes de calamar, en una paella amb oli. Quan siguin toves, apartar i reservar.
Potxar la ceba tallada a trossets, fins que estigui daurada. Afegir la tomata tallada i sofregir; a continuació, afegir la sípia i el calamar, i continuar la cocció 5 minuts més.
Ara posem la tinta del calamar, dissolta en una mica d'aigua, i el fumet de peix calent. Veurem que tot es torna negre per efecte de la tinta. Deixar bullir uns 5 minuts, i posem l'arròs. Salem.
Afegim també els escamarlans i les xirles, obertes prèviament al vapor. Deixem coure 10 minuts a foc fort i 10 minuts a foc mitjà.
Treure del foc i deixar reposar entre 5 i 10 minuts.
Els escamarlans i les xirles queden negres, com la resta d'ingredients, però són igual de bons.
Avui ens l'hem menjat en un tres i no-res, i hem acabat el dinar amb castanyes, panellets (podeu veure la recepta aquí ) i moscatell...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada