Ingredients (4 persones)
- 600 g d'espinacs;
- 9-12 gambes;
- 2 grans d'all;
- uns quants pinyons;
- 4 cullerades de crema de llet;
- 50 g de formatge ratllat;
- oli, sal.
Preparació
Netejar bé les els espinacs -rebutjant les tiges-, tallar-los una mica i posar-los en un bol amb un pols de sal i un de sucre i deixar en repòs 30 minuts.
A continuació posar una cassola al foc amb aigua suficient per cobrir els espinacs i quan comenci a bullir tirar-hi els espinacs i deixar-los que arrenquin el bull. Retirar la cassola del foc i posar els espinacs en una escorredora perquè perdin tota l'aigua.
Posar una paella al foc amb un bon raig d'oli i fregir els alls fins que quedin rossos, però no cremats. Retirar els alls, i en aquest oli coure les gambes (poden ser senceres o pelades). Retirar-les de la paella reservar.
Posar una paella al foc amb un bon raig d'oli i fregir els alls fins que quedin rossos, però no cremats. Retirar els alls, i en aquest oli coure les gambes (poden ser senceres o pelades). Retirar-les de la paella reservar.
En el mateix oli es couen els espinacs ben escorreguts, durant 3 minuts i tot seguit s'hi afegeixen els pinyons, les gambes i la crema de llet. Es deixa coure fins que la llet s'evapori.
Posar els espinacs en 4 cassoletes individuals i afegir a damunt de cadascuna 2-3 gambes. Tirar el formatge ratllat per sobre i gratinar al forn fins que es desfaci el formatge, però que no es posi ros.
Servir en les mateixes cassoles.
La mateixa recepta es pot presentar d'una altra manera: enlloc de servir-les en cassoletes es pot fer amb pasta de full:
Tallar 4 rectangles de pasta de full de 20x10 cm; posar a la meitat de cada peça la part corresponent d'espinacs i gambes. Doblegar l'altra part per sobre i tancar-ho amb la punta d'una forquilla perquè no surti el farcit. Tirar per sobre el formatge ratllat i gratinar al forn.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada