Per a la mousse gelada de torró:
- 100 g de torró de Xixona o de gelat de torró;
- 125 g de nata muntada;
- 1 rovell d'ou;
- una mica de licor ( conyac o semblant)
- una cullerada de sucre.
- 2 ous;
- 50 g de sucre;
- una cullerada de cacau en pols, amarg o dolç;
- 40 g de farina;
- una mica de mantega i de farina per al motlle.
En primer lloc es prepara la mousse gelada de torró:
Es barreja la nata amb el sucre i el rovell en un cassó, i es posa a foc mitjà, remenant contínuament fins que espesseixi. S'aparta del foc i es deixa refredar una mica.
Mentrestant, preparem el torró: si es parteix de restes de torró, es tritura amb l'ajut d'una forquilla; en cas que es faci amb gelat, només cal deixar-lo desfer lleugerament.
Es barreja el torró o el gelat de torró amb la crema, que ha d'estar mig freda, i es mescla fins que quedi una crema uniforme. Si es vol es pot afegir també una mica de conyac o semblant. Es deixa al congelador fins que sigui prou consistent, durant unes quantes hores.
Per a fer les làmines de pastís de xocolata:
Es baten els rovells d'ou amb el sucre, fins que quedi una crema homogènia i de color clar. A part, es baten les clares a punt de neu, i s'afegeixen a la crema , poc a poc i amb cura, per tal que no baixi la clara.
A continuació, es mescla el cacau en pols (nosaltres el posem amarg, perquè té un gust més acusat) amb la farina, i s'agrega a la massa, passant-la per un colador per a que caigui en forma de "pluja"; es mescla poc a poc fins a obtenir una crema uniforme.
Mentre s'escalfa el forn, s'aboca la massa sobre una safata untada prèviament amb mantega i una mica de farina per a que no s'enganxi, i s'estén per a que quedi una capa de 1-1,5 cm de gruix. Es cou al forn a temperatura mitjana durant 25-30 minuts, fins que estigui cuita.
Es treu del forn, i tot seguit, amb un motlle circular de fer pastes es talla en forma de cercles i es reserven.
Alternativament, es pot fer amb un pastís de xocolata que ja tinguem preparat, tallant-lo en làmines d'un cm de gruix i a continuació amb el motlle es fan els cercles de pastís.
En el moment de servir:
Treure la crema gelada de torró uns 10 minuts abans de menjar; quan es pugui agafar amb una cullera, es posa un dels cercles de pastís de xocolata en un plat, s'afegeix damunt una cullerada de crema de torró i es cobreix amb un altre cercle de pastís, com si fos un entrepà. Es pot decorar amb pinyons o trossets d'ametlles torrades.
Se serveix de seguida.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada