Aquest suquet es pot fer amb rap o amb lluç; el de les imatges és de rap, però amb lluç queda igual de bo.
Ingredients ( 4 persones )
- 4 talls grossos de rap o de lluç;
- 2 patates (400 g);
- 50 g de pinyons;
- 250 g de tomates de suc;
- 1 llesca de pa;
- 1 branca de julivert;
- 1 gra d'all;
- oli, farina, sal, aigua.
En primer lloc es fregeix el peix, salat i enfarinat, en una paella amb oli abundant sense que es cogui massa, i es reserva. A banda, fer una picada amb els pinyons, l'all, el pa estovat amb aigua calenta, el julivert i la tomata crua i sense pell.
Posar 4 o 5 cullerades de l'oli de fregir el peix en una cassola (pot ser de fang, però si es guarda massa temps el peix en ella, agafa un gust una mica desagradable). Quan l'oli esta calent s'hi posa la picada i es deixa sofregir.
Pelar i tallar les patates a rodanxes de 1\2 cm de gruix aproximadament; afegir-les a la cassola i deixar-les coure una mica; tot seguit posar aigua fins a cobrir-les i coure fins que les patates estiguin toves, però no desfetes. Finalment, afegir el peix i deixar-ho coure uns 5 minuts a foc lent, movent la cassola de tant en tant perquè no s'enganxi.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada