Entrada destacada

El temps de les cireres

En els propers dies trobareu en aquest blog unes quantes receptes amb cireres: en tenim tantes que no sabem com menjar-les! L'estimaré s...

dimarts, 8 de maig del 2012

Milfulles de xocolata, nata i maduixes

Ingredients (4 persones)
    www.cuinaalfoc.blogspot.com
  • 200 g de xocolata negra;
  • 250 g de nata muntada i ensucrada;
  • 500 g de maduixes;
  • 2 cullerades de conyac (opcional);
  • 100 g de pinyons;
  • 50 g de virutes de xocolata amb llet;
  • 2 làmines de plàstic de la mida d'un foli.
Preparació
Posar la xocolata tallada a trossos dins un bany maria, en el moment en què l'aigua ja comenci a bullir. Deixar que es desfaci procurant que no hi entri aigua, ja que si n'entra només una gota, la xocolata no queda fina i no serveix. Quan estigui ben desfeta es treu del foc i es deixa un o dos minuts en repòs. Llavors s'unta una de les làmines de plàstic amb la xocolata, fent una capa fina, i es cobreix amb l'altra làmina. Passar un corró per damunt, per uniformitzar el gruix de la xocolata.
Deixar que endureixi una mica; a continuació tallar la làmina en 12 trossos iguals amb un ganivet de punta fina; es pot fer directament sobre el plàstic sense treure'l.
Posar les làmines resultants en una safata plana i deixar-la al congelador fins al moment d'acabar el postre.
Per separat: torrar els pinyons en una paella al foc i deixar refredar; fer unes virutes de xocolata, ratllant-ne amb un pelador de patates.

Preparar un coulis de maduixes, bullint uns 10 minuts les maduixes que han quedat amb una mica d'aigua i dues cullerades de sucre; triturar amb la batedora elèctrica i passar per un colador de malla fina. Si queda massa clar es pot espessir posant-lo novament al foc i afegir una cullerada petita de farina de panís (tipus maizena) o midó, desfet amb una mica d'aigua. Ha de quedar com una crema no massa espessa.

Presentació:
Es pot fer de dues maneres: 
1a: Barrejar 200 g de maduixes tallades ben menudes amb la nata. Treure les làmines de xocolata del congelador, posar-ne 4 en una safata. Damunt de la xocolata poseu una capa d'un cm més o menys de la barreja de nata i maduixes. Cobrir amb una altra làmina de xocolata i altra vegada la nata amb maduixes i finalment una altra làmina de xocolata. Guardar a la nevera.

2a: Posar la nata barrejada amb el conyac (opcional) en una mànega pastissera amb un broquet dentat, i abocar-la sobre la làmina de xocolata, fent formes boniques; tot seguit posem talls de maduixa, i cobrim am una altra làmina de xocolata. Fer la següent capa com l'anterior.

Al moment de servir posar cada milfulles en un plat. Cobrir amb virutes de xocolata i uns pocs pinyons, i afegir, si es vol, una maduixa; decorar el fons del plat amb el coulis de maduixa.

Cuina a la vora del foc
La xocolata es pot fer amb antelació i congelar, guardant-la en una capsa ben tancada. Per servir, treure del congelador mitja hora abans.
Presentació alternativa: 
Enlloc de fer les làmines de xocolata de forma rectangular, es poden fer en forma de fulles, utilitzant com a motlle unes fulles naturals, de tamany mitjà. Cal vigilar que les fulles no siguin tòxiques. Es preparen com s'explica en la recepta de les taronges amb crema de taronja.

2 comentaris:

  1. Mmmm, quin postre tan ben presentat! t'he trobat a la galeria de l'Event Photoblog, enhorabona! ;-)

    ResponElimina
  2. Un postre deliciós! M'agrada molt el teu blog :) em quedo una estoneta agafant idees.

    Una abraçada!

    Marta

    http://galeteria.blogspot.com.es

    ResponElimina