Ingredients (4 persones)
- 200 g de xocolata negra;
- 250 g de nata muntada i ensucrada;
- 500 g de maduixes;
- 2 cullerades de conyac (opcional);
- 100 g de pinyons;
- 50 g de virutes de xocolata amb llet;
- 2 làmines de plàstic de la mida d'un foli.
Preparació
Posar la xocolata tallada a trossos dins un bany maria, en el moment en què l'aigua ja comenci a bullir. Deixar que es desfaci procurant que no hi entri aigua, ja que si n'entra només una gota, la xocolata no queda fina i no serveix. Quan estigui ben desfeta es treu del foc i es deixa un o dos minuts en repòs. Llavors s'unta una de les làmines de plàstic amb la xocolata, fent una capa fina, i es cobreix amb l'altra làmina. Passar un corró per damunt, per uniformitzar el gruix de la xocolata.
Deixar que endureixi una mica; a continuació tallar la làmina en 12 trossos iguals amb un ganivet de punta fina; es pot fer directament sobre el plàstic sense treure'l.
Posar les làmines resultants en una safata plana i deixar-la al congelador fins al moment d'acabar el postre.
Per separat: torrar els pinyons en una paella al foc i deixar refredar; fer unes virutes de xocolata, ratllant-ne amb un pelador de patates.
Preparar un coulis de maduixes, bullint uns 10 minuts les maduixes que han quedat amb una mica d'aigua i dues cullerades de sucre; triturar amb la batedora elèctrica i passar per un colador de malla fina. Si queda massa clar es pot espessir posant-lo novament al foc i afegir una cullerada petita de farina de panís (tipus maizena) o midó, desfet amb una mica d'aigua. Ha de quedar com una crema no massa espessa.
Presentació:
Es pot fer de dues maneres:
1a: Barrejar 200 g de maduixes tallades ben menudes amb la nata. Treure les làmines de xocolata del congelador, posar-ne 4 en una safata. Damunt de la xocolata poseu una capa d'un cm més o menys de la barreja de nata i maduixes. Cobrir amb una altra làmina de xocolata i altra vegada la nata amb maduixes i finalment una altra làmina de xocolata. Guardar a la nevera.
2a: Posar la nata barrejada amb el conyac (opcional) en una mànega pastissera amb un broquet dentat, i abocar-la sobre la làmina de xocolata, fent formes boniques; tot seguit posem talls de maduixa, i cobrim am una altra làmina de xocolata. Fer la següent capa com l'anterior.
Al moment de servir posar cada milfulles en un plat. Cobrir amb virutes de xocolata i uns pocs pinyons, i afegir, si es vol, una maduixa; decorar el fons del plat amb el coulis de maduixa.
La xocolata es pot fer amb antelació i congelar, guardant-la en una capsa ben tancada. Per servir, treure del congelador mitja hora abans.
Presentació alternativa:
Enlloc de fer les làmines de xocolata de forma rectangular, es poden fer en forma de fulles, utilitzant com a motlle unes fulles naturals, de tamany mitjà. Cal vigilar que les fulles no siguin tòxiques. Es preparen com s'explica en la recepta de les taronges amb crema de taronja.
Mmmm, quin postre tan ben presentat! t'he trobat a la galeria de l'Event Photoblog, enhorabona! ;-)
ResponEliminaUn postre deliciós! M'agrada molt el teu blog :) em quedo una estoneta agafant idees.
ResponEliminaUna abraçada!
Marta
http://galeteria.blogspot.com.es